Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Safranbolu da toplanacak. Karabük’ü her platformda başarılı bir şekilde temsil eden Üst Düzey Yönetici ve İş İnsanı Özgür Ulupınar ilimiz için çalışmalarına da devam ediyor. Ulupınar, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Mart ayında yapacağı Şehircilik ve Tarım Toplantısı ile TDMMB olağan  toplantısının Safranbolu’da gerçekleştirileceğinin müjdesini verdi. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği her ay değişik bir ülke yada ülkemizin farklı bir kentinde toplanıyor. Bu toplantılar sırasında yönetim kurulu üyeleri ile kentin iş ve bürokrasi yöneticileri arasında etkileşim sağlanarak bir çok sorunun da çözülmesine katkı sağlıyor. Zira birliğin yönetim kurulu ve komisyonlarında ülkemizin çok sayıda bakan yardımcısı, genel müdür, iş adamları gibi üst yöneticiler yer almaktadır.  Ekim 2021 yılında  20. yılını kutlayan Türk Dünyası ve Mimarlar Birliği Mart ayı toplantılarını Özgür Ulupınar'ın Yönetim Kurulu'nda yapmış olduğu öneri ile Safranbolu'da gerçekleştirecek. Derin TV Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı'nın UNESCO Miras Kenti Safranbolu'nun tanıtılması ve turizminin gelişmesine katkı sağlamak amacı ile TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Ulupınar'a toplantıların Safranbolu'da yapılması için geçtiğimiz aylarda öneride bulunduğunu belirtmişti. Alıcı yapılan toplantılar sayesinde İl ve ilçenin tanıtılmasına önemli katkı sağlayacağını ve korumanın  başkenti Safranbolu'nun turizmine gelişmesi konusunda önemli bir adım olacağını vurgulamıştı. Yöremizin yetiştirdiği başarılı İş İnsanı Özgür Ulupınar'da bu fikre son derece sıcak bakarak konuyu bir önceki ayda yapılan toplantıda yönetim kuruluna öneri o k getirdi. Yapılan görüşmelerin ardından Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin bir toplantılarının Safranbolu'da yapılması yönetim kurulu sıcak baktı.  Toplantı müjdesini Sait Alıcı'ya veren Ulupınar  bu toplantılarla birlikte Safranbolu'nun tanıtılmasında ve turizminin gelişmesinde önemli katkılar sağlanacağına işaret etti. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Safranbolu ve Türk Dünyası Arasındaki İlişkileri Daha da Güzelleştireceğiz"

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği o k Safranbolu ve Türk Dünyası arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceklerini ifade eden Özgür Ulupınar ilçeinin tanıtımına katkıda bulunmayı çok arzu ettiğini sözlerine ekledi. Özgür Ulupınar açıklamasının devamında; "Safranbolu'da toplantı yapmayı planlıyoruz. Hatta geçen günkü yönetim kurulumuzda bir önceki toplantımız da Sayın Genel Başkanımız Mücahit Demirtaş Bey’e Kültür Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan'ın olduğu toplantıda bir sonraki Türk Dünyası Mühendis Mimarlar Birliği toplantısının Safranbolu’nun ev sahibi o k yapmayı teklif ettim ve kabul ettiler. Ayriyetten de Türk Dünyası Şehircilik Komisyonumuz Safranbolu’da bir toplantı yapacağını söyledi. Bundan bir hafta önceki Ankara’da düzenledikleri genel merkezdeki toplantıdaki komisyon üyelerine ben bu teklifte bulundum. Memnuniyetle dediler. O toplantımızda Safranbolu’da olacak. Safranbolu ile Türk Dünyası arasındaki ilişkileri daha da güzelleştireceğiz. Safranbolumuzun yöremizin benim için de çok önemli. Ben ayriyetten o bölgenin insanıyım. Karabük’ün Safranbolu’nun gelişmesi için her alanda, her platformda her şeyi yapıyoruz. TDMMB o k da bir sonraki toplantımızı inşallah Safranbolu’da yapacağız. Ve Safranbolu’nun tanıtımına katkıda bulunmayı çok arzu ediyorum. İnşallah güzel bir toplantımızı ev sahibi o k Safranbolu yapacağız.

“Safranbolu'nun Şehircilik Çalışmalarını Yurt Dışında Tanıtma Arzusundayız"

Konuyla ilgili Derin TV Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı'ya özel açıklamalarda bulunan TDMMB Şehircilik ve Tarım Komisyonu Başkan Vekili Özgür Güven ise Şehircilik ve Tarım toplantsının Safranbolu'da yapılacağını ifade etti. Güven açıklamasında Safranbolu'yu yurt dışına tanıtma arzusunda olacaklarını ifade etti. Özgür Güven; "Sayın Ulupınar komisyonumuzu Safranbolu’ya davet etti. Bir daha ki olağan toplantımızı Safranbolu’da yapalım dedi. Bizde kabul ettik. İnşallah önümüzdeki ay Safranbolu’dayız. Toplantıyı orada yapacağız. Gelmişken Safranbolu’nun şehircilikle ilgili mevcut çalışmalarını belki de oradan bir örneğini alıp yurt dışındaki çalışmalarımızda kullanmak arzusundayız, Safranbolu’yu tanıtabilmek için." şeklinde konuştu.