23. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali meşalesi coşkuyla yandı. Her sene farklı bir coşku ve heyecanla düzenlenen Altın Safran Belgesel Film Festivali bu sene de renkli görüntülere imza atıyor. Safranbolu ve tarihi çarşıda 4 gün sürecek olacak festivalin meşalesi Karabük protokolü tarafından ateşlendi. Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali coşkusu Safranbolu ve Karabük'te devam ediyor. Yan teması bu sene "Yerel Mutfak" belirlenen festivalde aynı zamanda Safranbolu'nun yerel lezzetleri yeniden gündeme gelecek.  23. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin açılış töreni Misak-ı Milli Meydanı'nda yapılan açılış töreni ile başladı. Kortej yürüyüşünün ardından Misak-ı Milli Meydanı'nda yapılan açılış törenine Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve Safranbolulular katıldı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Katılımlarının İçin Hepinize Teşekkür Ediyorum"

Açılış töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; "23. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali’miz, bugün çeşitli etkinliklerle başladı. Şimdi ise festival meşalemizi yakmak, gala filmimizi seyretmek ve Manuş Baba konserinde müzik şöleni yaşamak için burada bir araya geldik. Katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
23 yıldır aralıksız devam eden bir sanat festivalinin, 3 yıldır Festival Komitesi Başkanı unvanı ile görev başında olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Başkan Köse konuşmasını şöyle sürdürdü; “Festivalin kesintisiz süregelmesini sağlayan önceki dönem Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum.
Safranbolu’muz özel bir kent. Özelliğini mimari yapısından almasının yanında, insanının kültüre ve sanata verdiği önemi göz ardı edemeyiz. Ulus rası Altın Safran Belgesel Film Festivali, bunun en görünür kanıtı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün öncülüğünde organize edilen etkinliklere baktığınızda, sanatsal söyleşi ve gösterimlerin yoğunluğunu fark edeceksiniz. Bu alanda en önemli desteği aldığımız Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ve Safranbolu Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksekokulu ekibinin varlığı büyük şansımız. Onların aracılığıyla ulusalda etkileşim halinde olduğumuz yönetmenler, yapımcılar, senarist ve akademisyenler var. Festivalimiz, özellikle yaptığımız yarışmalarla ulus rası boyut kazanıyor. Yurt dışından o kadar çok başvuru oluyor ki, bu bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. " ifadelerine yer verdi. 
Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ise açıklamasında Festivalin bu kadar uzun yıllardır sürdürülmesinin büyük bir başarı olduğunu ifade ederken Safranbolu’nun tanıtımına da büyük katkı sağlayan festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Ulus rası Altın Safran Meşalesi 23. kez coşkuyla ateşlendi.