Ünlü Lokumcunun ehliyetine alkollü araç kullanmaktan 2 yıl el mi konuldu.

Geçtiğimiz günlerde Karabük'ün Safranbolu ilçesinde kontrolden çıkan kamyonet, elektrik direğine çarparak yan yatmıştı.  Araçta sıkışan sürücü, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Akşam saatlerinde Safranbolu Kirkille mevkiinde meydana gelen kazada ünlü lokum firması sahibi  Metin Çakır  idaresindeki 78 ST 111 plakalı kamyonetin  direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu elektrik direğine çarpmıştı.

Çarpmanın etkisi ile yan yatan araçta sürücü sıkışmıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri kafası aracın altında sıkışan sürücü için zamanla yarışan itfaiye ekipleri, aracı kaldırarak altını itfaiye hortumları ile desteklemişlerdi. AFAD ekiplerinin de desteğiyle kafası sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü ambulansla hastaneye kaldırılmıştı.

Sürücü Ünlü Lokum firması sahibi Metin Çakır bu sırada "Neredeyiz, ne oldu" diye sorarak sigara istemesi ise dikkat çekmişti. Sürücü Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatmıştı.

Edinilen bilgilere göre yapılan incelemede Ünlü lokumcu iş insanı Metin Çakır'ın yüksek promil alkollü olduğu tespit edilerek cezai işlem uygulandı. Çakır'ın önceden de benzer cezası olması nedeni ile bu sefer yüklü miktarda trafik cezası ile birlikte ehliyetine 2 yıl süre ile el konulduğu iddia edildi.

Göreve geldiği günden bu yana emniyet uygulama, tedbir ve operasyonları ile dikkat çeken Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve ekibinin, her hangi bir mevkii. makam gözetmeksizin tüm vatandaşlara kuralları eşit ve yerinde uygulaması Karabük halkı tarafından takdirle karşılanıyor.