Karabük Valisi Fuat Gürel’in koordinatörlüğünde Kastamonu’ya bağlı Şenpazar İlçesinde sel felaketinin yaralarının sarılmasına devam ediyor. Vali Gürel çalışmalar kapsamında yerel yöneticilerle biraya selden zarar gören bölgeleri yerinde inceledi. Yerel yöneticiler ile Afet Koordinasyon toplantısı gerçekleştiren Vali Gürel bugün Şenpazar Merkez’e bağlı Kalaycı Köyü, Kastamonu’yu Şenpazar’a bağlayan Valay1 Köprüsü, Korucak Köprüsünde incelemelerde bulunduktan sonra Şenpazar Belediye Başkanı Cem Çınar’ı makamında ziyaret etti. Vali Fuat Gürel Şenpazar ilçesindeki inlemelerinin ardından sel afetinin yaşandığı ilk andan bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında  açıklamalarda bulundu. Vali Gürel açıklamasında sel bölgesinin yaşandığı her ilçeye vali görevlendirildiğini belirterek her valinin kendi şehrinde bulunan ekiplerle bölgeye geldiğini ve afetin yaralarını sarmaya çalıştığını ifade etti.

Vali Fuat Gürel açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

‘İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz, Su ve Kanalizasyon İşleri Şube müdürümüz ve makine parkımız ile buradayız. Bizden önce buradaki yerel yöneticilerimiz afetin hasarını en aza indirmek üzere gayret göstermişler. Şenpazar Bozkurt kadar yağışı bir anda alan özellikle şehir merkezinin etkilendiği önemli bir merkez. Şükürler olsun ki can kaybımız yok. Buradaki arkadaşlarımız hızlı bir refleks göstererek vatandaşlarımızın evlerinden ve iş yerlerinden tahliyesini sağlayarak buradaki can kaybını önlemiş durumdalar. Can kaybı olmaması sevindirici, bundan sonra diğer tüm zararlar hızlı bir şekilde giderilerek ilçemizde afetim tüm izlerini siliyoruz.

 “Esnafın Çok Zararı Var”

Bizde geldiğimizden bu yana ilçenin altyapısını düzeltmeye çalışıyoruz. Burada köprüler yıkılmış, esnafın çok zararı var. Bu hasar tespitlerini, zarar ziyan tespitlerini yapıp bu zararların tazmini noktasında çalışmalar yapıyoruz. 6 köyümüzde ulaşımla ilgili sorunlar vardı. Bu sorunlar ortadan kaldırıldı. Diğer taraftan bazı köprülerimizde sorunlar var, 3 köyümüzde içme suyu ile ilgili sorunlar var bu sorunları en kısa sürede gidereceğiz. Bu tür afetlerde asıl olan hızlıca müdahale ederek olaya el koymaktır. Vatandaşın ekmeği, suyu, gıdası, elektriği, haberleşmesi gibi unsurları vatandaşımıza sunmak önemlidir. Ve bizlerde şükür ki bu konularda sorun yaşamıyoruz.

“Devletimiz ile Milletimiz El Ele Vatandaşlarımızın Zararlarını Gidermeye Çalışıyoruz”

İlçemizde 119 esnafımız, 19 konut, 22 araç, 11 bahçe ve sera, kamu binaları gibi birçok selden ciddi o k etkilendi vatandaşımız ve bunların tespitleri yapıldı. Devletimiz ve milletimizle el ele vatandaşlarımızın zararlarını gidermeye çalışıyoruz. Kaymakamımız, belediye başkanımız ve diğer arkadaşlarla birlikte gece geç saatlere kadar çalışıyoruz. Şu anda şehir merkezinde sanki afet olmamış gibi bir duruma geldi.  Biz aynı zamanda Karabüklüler o k da Şenpazar’ın yanındayız. Özellikle vatandaşlarımızdan evlerin zarar gören, eşyaları zarar gören vatandaşlarımızın listesini oluşturduk. İhtiyaç listesini Karabük’teki arkadaşlarımıza bildirdik. Karabük’te bunlar temin ediliyor. Biz inşallah Cuma günü buradaki vatandaşlarımızın evlerdeki ihtiyaçlarını gidererek evlerine teslim etmiş olacağız.

“Tüm Karabüklü Hemşerilerimiz Burada”

Tüm Karabüklü hemşerilerimiz burada. İş adamından sade vatandaşına kadar herkes elinden gelen desteği sunuyor. Bizlerde burada bu destekleri hakkıyla vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Afetin yaşandığı sabah 5-6 makinamızı Bartın’a yolladık. Hemen akabinde yaklaşık 10 aracımızı Bozkurt’a yönlendirdik. Diğer taraftan belediyelerimiz iş makinalarını bozkurt’a gönderdi. Şuanda da biz Şenpazar’dayız ve elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Burada bu işin üstesinden gelmiş, gayretle çalışan bir belediye başkanımız var, kaymakamımız var. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah bu tür afetleri bizlere göstermesin.”