Karabük Valisi Fuat Gürel'in koordinasyonu ile Kastamonu'nun Şenpazar İlçesi'nde çalışmalar devam ediyor. Şenpazar İlçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından Kızılay Karabük Şubesi ile İl Afet ve Acil Durum gönüllüleri bölgedeki afetzedelere destek oluyor.
Ülke genelinde başlatılan yardım kampanyaları ile afet bölgesine gönderilen yardım tırlarının boşaltılması ve dağıtımında bölgede gönüllü o k bulunan Türk Kızılay Karabük gönüllüleri ve Karabük AFAD gönüllüleri büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ediyor. Kapı kapı, köy köy gezerek gönderilen hijyen ve gıda ağırlıklı yardım malzemelerini afetzedelere teslim eden gönüllülerimiz aynı zamanda da selde hasar gören binaların onarım ve tadilat çalışmalarına da yardımcı oluyor.

"İlçemizin Zorunlu İhtiyaçlarını Giderdik"

Karabük Valisi Fuat Gürel Kastamonu, Sinop ve Bartın illerimizde 11 Ağustos günü yaşanan sel felaketinin ardından selden en çok etkilenen İlçelerden olan Kastamonu-Şenpazar ilçesindeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini vurguladı.
Vali Fuat Gürel, “Bölgede hızlı ve yoğun şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Şenpazar ilçemizdeki çalışmalarımıza Kızılay Karabük Şube Başkanlığından 10 Gönüllü ve Karabük AFAD Müdürlüğü’ne bağlı 20 kişilik gönüllümüz dâhil oldu. Kızılay ve AFAD gönüllülerimiz yardım tırlarının boşaltılmasına yardımcı oluyorlar aynı zamanda sel afetinden evleri zarar gören vatandaşlarımızın evlerini temizliyor, yanlarında getirdikleri yardım kolilerini ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtıyorlar. Psiko-Sosyal destek ekiplerimiz de çalışmalarını sürdürüyor.
AFAD gönüllerimizde de hızlı bir şekilde çalışmalarına başladı ve vatandaşlarımıza her konuda yardımcı oluyorlar. İlçemizin zorunlu ihtiyaçlarını giderdik, şuan her şey güzel gidiyor. Tek tek vatandaşlarımızın sorunları varsa dinliyoruz. Çözüm odaklı çalışarak Şenpazar’ı eski günlerine Allah’ın izniyle kavuşturduk diyebiliriz.” şeklinde konuştu.