Son yayınlanan Cumhurbaşkanlığı 2021/140 numaralı Atama Kararları ile Karabük Vali Yardımcısı Ertuğrul Aslan asaleten atandı. Günün erken saatlerinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte ülke gündemi hareketlendi. Merkez Bankası Başkanı’nın da değiştiği kararnameyle İstanbul Sözleşmesi de iptal edildi. Kararname ile birlikte Taşra ve Mülki Amirler ataması yapıldı. Merkez Başkanı Naci Ağbal’ın yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Bununla beraber İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından birçok sosyal medya kullanıcısı, siyasetçi ve ünlü isimler  alınan karar tepki gösterdi. Görevden alınmasının ardından açıklamalarda bulunan Naci Ağbal; "Sayın Cumhurbaşkanımıza Merkez Bankası Başkanlığı dahil bugüne kadar uygun görerek atadığı tüm görevlerden dolayı teşekkür ederim. Bugün itibariyle görevden alınmam nedeniyle de şükranlarımı arz ediyorum. Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

“Çareyi Dışarda Aramaya Başkalarını Taklit Etmeye Gerek Yoktur”

İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medyadan “Güçlü Kadın Güçlü Türkiye” etiketi ile  yaptığı açıklamada; “Türk kadınının toplum içindeki itibar ve saygınlığını layık olduğu seviyelere çıkartmak adına verdiğimiz samimi mücadeleyi geleneksel toplumsal dokumuzu da muhafaza ederek daha ileri nokta taşımak azmindeyiz. Bu yüce gaye için de çareyi dışarılarda aramaya, başkalarını taklit etmeye gerek yoktur. Çözüm bizatihi gelenek ve göreneklerimizde, özümüzde mevcuttur.” İfadelerine yer verdi.

“Karabük’e Vali Yardımcısı”

Öte yandan Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile birlikte yerel ve mülki amirler ataması da gerçekleşti. Taşra Teşkilatında Görev Yapan Mülki Amirler Ataması kapsamında Karabük Vali Yardımcılığına Çorum’a bağlı Uğurludağ Kaymamı Ertuğrul Aslan tayin edildi. Bir süredir Karabük Valiliği'nde görevlendirme ile çalışan Aslan yayınlanan son kararname ile birlikte asaleten atanmış oldu. Bununla beraber Kaymakamlık kurslarını başarı ile bitiren Kaymakam Adaylarının atanması kapsamında Karabük Valiliği Kaymakam Adayı Ahmet Tozlu Sinop’a bağlı Durağan Kaymakamlığına atandı. Yalova Valiliği Kaymakam Adayı Yasin Erdem ise Yenice Kaymakamlığı’na yeniden atandı.