Yarın seçim olsa kime oy verirsiniz sorusunu Karabüklülere sorduk. Derin TV o k Karabüklülere sorduğumuz ankette Karabüklüler oy verecekleri parti hakkında görüşlerini sokak röportajı ekibimiz ile paylaştı.  Genel seçimler yaklaşırken siyasi partilerde seçim hazırlıklarına başladı. Özellikle yeni seçim yasası ile birlikte siyasi partiler ittifak yaparak seçimi kazanmanın yollarını arıyor. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı o k yola çıkan siyasi partilere ek o k yeni bir ittifak olacak mı soruları da gündeme geliyor. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> AK Parti, MHP ve BBP'nin yer aldığı Cumhur İttifakı her platformada birlik ve beraberlik mesajı veriyor.  Özellikle Karabük'te bayramlaşma töreni düzenleyen Cumhur İttifakı partileri ile Ramazan Bayramı vesilesi ile safları sıklaştırdı. Ramazan Bayramı'nda AK Parti'nin bayramlaşma törenine katılan MHP İl Başkanı Dr. Adem Kar burada yaptığı konuşmada 2023 vurgusunda bulunarak birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı o k seçimi kazanacaklarını ifade eden Adem Kar'ın konuşması AK Partililer tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nin bayramlaşma törenine katılan AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz ise yerelde Cumhur İttifakı o k başarılı bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek 2023 seçimlerinde de birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu. Av. İsmail Altınöz'ün bayramlaşma programında Türkçülük günü ile ilgili açıklamalarda bulunması ise dikkatlarden ">kaçmadı.

Millet İttifakı Kanadında Bayram Mesaisi Yoğun Geçti

Öte yandan bayramda Millet İttafıkı da yoğun mesai harcadı. Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ekibi ile beraber merkez ve ilçeleri gezerek partilileri ile bayramlaştı. Özellikle yaşanan ekonomik çalkantıların ardından 2023 seçimlerinden umutlu olan Millet İttifakı bayramda partilileri ile biraraya gelerek seçim çalışmalarına hız verdi.

Yarın Seçim Olsa Vatandaş Kime Oy Verirsiniz Sorusuna Vatandaş Ne Diyor?

Öte yandan yarın seçim olsa kime  oy verirsiniz sorusu ile sokağın nabzını tutan Derin Tv ekibi aldığı cevaplarla adeta 2018 Gaenel Seçim sonuçları ile karşılaştı. Kararsız seçmenin yüksek olduğu sayaçlı seçim anketi AK Parti'nin zaferi ile sonuçlandı. İYİ Parti'nin MHP'yi geçtiği seçim anketinde Yeniden Refah Partisi'ne gelen oylar ise dikkatlerden kaçmadı.

Kararsız Seçmen Oyu Seçimin Kaderini Belirleyecek

Öte yandan yaklaşık 70 seçmenle de yapılan sokak röportajında kişi sayısının az olmasına rağmen kararsız seçmen sayısının fazla olması dikkat çekiyor. AK Parti'nin ardından listede ikinci sırayı alan kararsız seçmen 2023 seçimlerinin sonuçlarını etkilemesi bekleniyor. Kararsız seçmeni ikna etmek için iktidar ve muhalefet partilerine büyük iş düşüyor.

Vatandaş Ekonomiden Şikayetçi

Derin TV ekibine açıklamalarda bulunan vatandaş özellikle ekonomiden yakınıyor. Alım gücünün düştüğünü belirten vatandaşlar biran önce hayat pahalılığının son bulmasını ve paralarının yeniden değer görmesini istiyor.