Derin TV  o k sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Karabük halkına asgari ücretin 5500 TL olması hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Derin TV dinamik kadrosu ile birlikte sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Vatandaşın söylemek istediklerini ekrana taşıyan Derin TV ekibi o k bu sefer de vatandaşın yakın zamanda arttırılan asgari ücrete gelen zam hakkındaki düşüncelerini ele aldık. Asgari ücret 1 Temmuz 2022 tarihinde 5500 TL oldu. Asgari ücrete gelen %30 artışla; yiyecekten, giyime birçok şeye beraberinde zam geldi. Vatandaş gelen zamlar ile birlikte 5500 TL olan asgari ücret hakkında yorumlarda bulundu.

Derin TV muhabirinin sorularını yanıtlayan Karabük halkı, Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili kendi görüşlerini de dile getirdi. Asgari ücretin % 30 oranında arttırılmasının yanı sıra "Aylık kazancınız size yetiyor mu?" sorusuna da yanıt veren vatandaşlar Derin TV ekibi sayesinde düşüncelerini ifade etti.

Hayat Pahalılığından Şikayetçi Olan Vatandaşlar Asgari Ücretin Miktarını Az Buldu

Muhabirimiz Betül Çakır'ın yapmış olduğu röportajda Karabük halkı gündemi değerlendirdi. Derin TV mikrofonlarına konuşan bir vatandaş ücretteki artış için "Asgari ücretin bu pahalılıkta bırak 5500 TL olmasını 10.500 TL olsa da fayda etmez" ifadelerinde bulundu.  Hayat pahalılığından şikayetçi olan vatandaşlar asgari ücretin miktarını az bu k, "Yetmiyor, borcumuz var, önümü göremiyorum" dedi. Karabük halkı asgari ücretin arttırılmasının alım gücünde hiçbir şey değiştirmediğini ifade etti.

    " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">