Karabük Derin Haber o k sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Vatandaş sorduk "Borcunuz Var mı?" Ülkemizde son dönemlerde ekonomik sıkıntılar artış gösteriyor. Vatandaşlar istediklerini almayı geçti temel ihtiyaçlarını bile almakta güçlük çekiyor. Bizlerde Karabük Derin Haber o k ekibimizle birlikte Karabük halkına mikrafonlarımızı bu sefer "Borcunuz Var Mı" sorusunu sormak için ">yönelttik. Sorularımızı cevaplayan vatandaşlar yaşadıkları sıkıntılardan bahsederek zor geçiniyoruz dediler. Pandemi sürecinde 2 yıl boyunca ekonomik anlamda oldukça zorluk çeken vatandaşlar şimdi ise hayat pahalılığından şikayetçi. Özellik gıda sektöründeki fiyat artışı vatandaşlarda tepki oluşturdu. Hal böyle olunca artık eskisi gibi birikim yapamadıklarını herşeyin fiyatının aşırı yüksek olduğundan bahsettiler.  Ortalama kişilerin aylık gelirlerinin 3-4 katına yükselen kredi kartı borçları ile çaresiz olan vatandaşlar Derin Habere konuştu. İşte Vatandaşların "Borcunuz Var Mı? " sorumuza verdikleri cevaplar;

"Yarı Aç Geziyorum"

Akaryakıta gelen zamdan sonra toplu ulaşım fiyatlarıda yükselince vatandaşlar otobüs fiyatlarından şikayet etti. Özellikle öğrencilerin sorun yaşadığı toplu taşıma fiyatları son dönemlerde oldukça yükseldi. Öğrenciler verdikleri cevaplarda kredi borcum var birde devletten aldığımız kredi borcu var diyerek 2 kredi borcuyla geçimlerini sağladıklarını söyledi. Pandemi sürecinde cepten harcadıklarını dile getiren vatandaşlar pandemi sonrası yine cepten harcıyoruz bakalım sonumuz ne olacak dedi.

"Normalde Kredi Çekmek Günahtır, Şuanda Ayakta Durabilmek İçin Kredi Çekmek Sevaptır"

Karabük Derin Haber o k Ekiplerimizin sorduğu soru cevap veren vatandaşlar sorumuza "Kredi çekmek günahtır. Şuanda ayakta durabilmek için kredi çekmek sevaptır. Çünkü eskisi gibi birikim yapamıyoruz" dedi. Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte araç sahipleride bu pahalılıktan şikayetçi. Kazandığımız para çok az fakat temel ihtiyaçlarımız için giden para daha fazla olunca haliyle borca giriyoruz diyen vatandaşlar, bu devirde bulunduğumuz şartlar altında borçlu olmamız mümkün değil dedi. Bu gidişatın nasıl ilerleyeceğini merak eden vatandaşlar borçlarını kapatmak için ise ne yapacaklarını bilmiyorlar. Özelikle esnaflar bu konuda kan ağlıyor. Kira fiyatları, malzeme fiyatları derken giderin gelirden fazla olması esnaflarıda borca sürüklüyor. Zar zor şuan geçiniyoruz diyen vatandaşlar durumun daha ne kadar böyle ilerleyeceğini merak ediyor.