Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, son günlerde ulusal basın ve sosyal medya platformlarında Karabük Üniversitesi'nin sadece olumsuz haberlerle ve skandallarla anılmasından derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Vergili, yıllarca üniversitenin kuruluşu ve gelişimi için mücadele ettiklerini ancak şu anki durumun kendilerini üzdüğünü ifade etti.

Üniversitenin yaşadığı olumsuzluklarda, yıllarca iktidar partisi milletvekillerini ve göreve getirilen rektörleri uyardıklarını dile getiren Vergili, Karabük gibi küçük bir şehre çok sayıda yabancı öğrencinin gelmesinin sosyal atmosferi olumsuz etkileyeceğini defalarca aktardıklarını ancak bu uyarıların ırkçılıkla suçlandığını belirtti.

Vergili, sadece Karabük Üniversitesinde değil, şehrin belli mahallelerine yerleştirilen yabancı mültecilerin de şehrin geleceğini ve huzurunu tehdit ettiğini vurguladı. Bu duruma derhal müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen Vergili, yetkililerden acilen kapsamlı bir değerlendirme ve eylem planı beklediklerini dile getirdi.

Karabük'ün geleceğini karartmak istemediklerini ve şehri daha fazla rezil etmek istemediklerini belirten Vergili, gereken mücadeleyi vereceklerini ve üniversite ile şehre gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Vergili'nin açıklamalarıyla ilgili olarak Karabük'te kamuoyunda geniş yankı uyandı.