Yayın lisansı hakkında Karabük Derin Haber'e açıklamalarda bulunan Burak Dalgın çok daha geniş düşünülmesi gerektiğini ifade etti. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın RTÜK’ün internet televizyonları için istediği yayın lisansını eleştirerek girişimcilerin önünün açılması gerektiğini vurguladı.  Bir dizi ziyaret ve programlar için geçtiğimiz hafta Karabük’e gelen DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı Burak Dalgın Karabük Derin Haber’e RTÜK’ün internet televizyonlarından istediği yayın lisansı hakkında açıklamalarda bulundu. Yayın lisansının gereksiz olduğunu ifade eden Dalgın çok daha geniş düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi. Dalgın; “Ya ne lisansı ya. Allah aşkına çok daha geniş düşünmemiz lazım. Şimdi insanların oturdukları yerden garajlarından, üç beş arkadaşları ile buluşarak ailelerinden buldukları paralarla milyarca dolar değerlediği şirketlere yürüyebildikleri dünyada, siz birde o insanları bastırırsanız aman para ver aman para ver falan böyle bir şey olamaz.” Biz zaten girişimciliğin önünü açmak için ayrı bir şirket türü kuracağız. Çünkü siz yeni kurulan şirkete gel kardeşim KDV’en nerede, muhtasarın nerede, SGK’an nerede o nerede bu nerede diye soramazsınız. Sonra biliyorsunuz Türkiye’de şirketleri kapatmakta çok zor. Bir sene de kapatması sürüyor. Şirket kuran insanların, rahat bir şekilde şirketi kurup, rahat bir şekilde şirketi kapatması lazım. Bunların hukuki sorumluluklarının vergi sorumluluklarının da çok daha basit olması lazım. Biz ancak bu şekilde gelişmişliğin önünü açarız. Siz girişimcinin kafasına basarsanız böyle siz internet medyasından örnek verdiniz bunu çok çeşitli alanlarda açmak mümkün.” Şeklinde konuştu.

“Hadi Bakalım Yayın Lisansı Ücreti Ver”

Hadi bakalım sen kazanmadığın paranın vergisini ver. Hadi bakalım lisans ücreti ver. Hadi bakalım ilave para ver. Siz bu insanları böyle bastırırsanız girişimcilik falan çıkmaz. Türkiye’de bir helva yapılacaksa o helvayı karacak olan girişimci. Siz girişimcinin elini kolunu bağlarsanız ülkede ekonomik kalkınma olmaz.

Güçlü, Sürdürülebilir ve Kapsayıcı Bir Ekonomik Program

Konuşmasının son bölümünde DEVA Partisinin ekonomik programı hakkında da bilgiler veren Burak Dalgın ekonomik programlarının 3 temel konu üzerinde bütünleştiğini belirtti. Dalgın; “Bizim ekonomik programımız 3 tane sütün üzerinde gerçekleşiyor. Bir; güçlü. Güçlü bir kalkınma, güçlü bir ekonomik büyüme. İki; Sürdürülebilir. Bu sene yüzde 5 büyüdük. Ertesi sene yüzde sıfır büyüm. Ondan sonraki sene yüzde iki büyüdüm. Ondan sonraki yüzde 1 küçüldüm. Böyle bir şey olmaz. Kalp krizi geçiren insanın elektrosu gibi olur. Üçüncüsü de kapsayıcı. Yani sadece zenginler, sadece falanca şehirde yaşayanlar, sadece filanca sektörde çalışanlar. Böyle bir şey olamaz. “dedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">