Yerel seçimlere kısa bir süre kala adaylar bir bir projeleri ve vaadlerini sıralarken mevcut belediyeler ile ilgili eleştirilerde sıralanmaya başladı.

Karabük'ün Yenice ilçesinde kıyasıya süren seçim yarışında bir yanda projeler yarışırken diğer yanda ise mevcut belediye başkanı Zeki Çaylı eleştirilmeye devam ediliyor.

Dikkat çeken eleştirilerden biriside Yenice mezbahanesi. Yenice'nin Efsane Belediye Başkanlarından olan ve hala daha ilçede ciddi bir ağırlığı olan Erol Yirmibeş başkanlığı döneminde büyük umutlar ile ilçeye Yenice mezbahanesi kazandırmıştı. Ancak kendisinden sonra bu mezhabane önce hizmet vermeyi durdurdu. Üç dönemdir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Zeki Çaylı döneminde ise tamamen ortadan kaldırıldı.

Bulunduğu yeri aracı ile görüntüleyen bir vatandaş ise Derin haber ihbar hattına çektiği videoyu atarak sordu. Efsane Başkan Erol Yirmibeş'in kurduğu mezbahane neden çalıştırılmadı. Şu an burada ne yapılıyor?

Bir başka iddia ise, faaliyeti durdurulduktan sonra atıl bekletilen bu mezbahane özel bir şahsa tahsis edildi. Sonrada Belediye personeli tarafından eksiklikleri ve tamiratları yapıldı.

Daha vahim bir iddia ise mezhabanenin kereste üretim tesisi olarak tahsis edilen şahsın aslında Belediye Beşkanı Zeki Çaylı'nın oğlunun iş ortağı olduğu.

Şimdi Yeniceli seçmen soruyor.

Zeki Çaylı Başkan söylenenler doğru mu?

Mezbahaneyi sen mi ortadan kaldırdın?

Mezbahanenin yerine kurulan kereste üretim tesisinin bazı ihtiyaçları belediye personelince mi yapıldı?

Bu firmanın sahibi ile oğlunuzun iş ilişkisi var mı?