Yenice'de sel tehlikesi devam ediyor. Yağışların devam ettiği Karabük'ün Yenice ilçesinde yetkililer her hangi bir tehlikeye karşı yoğun mesai harcıyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Karabük Valiliği yoğun yağışlardan dolayı meydana gelecek olan sel tehlikesine karşı vatandaşları uyarmış özellikle dere yatakları ve su birikintisi olabilecek bölgelerde bulunulmaması gerektiğini belirtmişti. Yapılan uyarılar gün içinde de devam ederken Yenice ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanlar korkutuyor. Yoğun kar yağışının ardından heyelan meydana gelen Yenice'nin bazı köy ve mahallelerinde bu sefer de aşırı yağışlar aynı tehlikenin yaşanmasını neden oluyor. Bununla beraber 1998 yılında meydana gelen Yenice'deki sel felaketini hatırlatan görüntüler yetkilileri de harekete geçirdi. Yenice'de sel felaketine karşı kriz masası oluşturan Karabük Valisi Fuat Gürel, Yenice Kaymakamı Yasin Erdem,  devletin bütün imkanları ile bölgede çalışmalarına devam ediyor.

"Yenice'de Meydana Gelen Sel Felaketinde Son Durum"

Yenice'de sel nedeni ile yoğun mesai harcayan ekiplerden edinilen bilgiye göre bölgede saat 18.00 sularına kadar yoğun yağış bekleniyor. Yağışlardan dolayı oluşan ve oluşacak bütün tehlikelere karşı Karabük Valisi Fuat Gürel ve Yenice Kaymakamı Yasin Erdem ekipleri ile beraber süreci yakından takip ediyor.

"Heyelan Bölgeleri Ne Durumda"

Özellikle toprak yapısı nedeni ile heyelan tehlikesi ile karşı karşı olan Yenice'deki bazı bölgelerde de ekiplerin yoğun mesai harcadığı ve oluşabilecek afetlere karşı her türlü önlemin alındığı vurgulandı. Yenice'de şuan korkulacak bir durumun olmadığı belirtilirken meydana gelen heyelan yada kaymalar durumunda gereken müdahalenin anında yapıldığı belirtildi. Bununla beraber  Atatürk Mahallesi ve bazı bölgelerde meydana gelen heyelan müdahale edilmesi için yağışların durması bekleniyor. Yetkililer yağışlar devam ederken söz konusu bölgede heyelan nedeni ile biriken toprağın alınması yukarıdan daha fazla toprağın gelmesine neden olabileceğini vurguluyor.

"Yenice'de Elektrik Problemi Bu Yağışlarda Yaşanmadı"

Geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışının ardından Yenice'de yaklaşık bir hafta elektrik kesintisi yaşanmış ve bu durum vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Yaşanan en ufak yağışta elektriklerin kesildiğini dile getiren Yeniceli vatandaşlar duruma isyan ederek yetkililerin sorunu bir an önce çözmesini istemişti. Ardından bölgede yapılan saha çalışmaları ile beraber Yenice'de etkili olan sel ve heyelan riskine rağmen bölgede elektrik sıkıntısı yaşanmıyor. Bununla beraber köy ve mahalle muhtarları olmak üzere bölgede devletin tüm birimlerinin olası sel felaketine karşı 7/24 alarmda olduğu öğrenildi. Karabük Valisi Fuat Gürel, Yenice Kaymakamı Yasin Erdem, Yenice İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve ekiplerin bölgede çalışları devam ediyor.