Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ülke genelinde ödüllü YKS Deneme Sınavı yapıyor.  Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı çaışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz haflarda 11 bin öğrencinin katıldığı LGS (Liselere Geçiş Sınavı) deneme sınavını gerçekleştiren Ülkü Ocakları  şimdi de ülke genelinde çevrimiçi (online) o k YKS (Yüksek Öğretim Kurumuna Geçiş) deneme sınavı düzenliyor. Ödüllü deneme sınavına başvurmak isteyen öğrenciler bilgiocakta.com  internet adresinden başvuru yapabiliyor. Deneme sınavında dereceye giren öğrencilere önemli ödüllerin verileceği sınav 5-6 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleşecek. Ülke genelinde düzenlenecek olan deneme sınavı ile beraber öğrenciler kendi bilgi düzeylerini de görme şansını elde edecek.

Sınava Kimler Başvurabilir

Türkiye genelinde yapılacak olan deneme sınavında lise 11 ve 12. sınıf öğrencileri başvrubiliyor. Bununla beraber lise mezunu olan ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler de sınava katılabilecek. Öğrenciler sınav gününe kadar başvuru da bulunabilecek.

Deneme Sınavı Ne Zaman ve Nasıl Olacak?

Binlerce öğrencinin katılması beklenen online deneme sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) 5 Şubat Cumartesi günü saat 19.00'da yapılacak. Cumartesi günü yapılacak olan sınavın süresi ise 135 dakika olacak ve Türkçe (40), Matematik (40), Sosyal Bilimleri (20), Fen Bilimleri (20) olmak üzere toplam120 sorudan oluşacak. YKS deneme sınavının ikinci oturumu ise 6 Şubat Pazar günü saat 19.00'da başlayacak. 180 dakika sürecek o n sınav Türk Dili ve Edebiyatı (24), Sosyal Bilimleri-1 (16), Sosyal Bilimleri-2 (40), Matematik (40), Fen Bilimleri (40) olmak üzere toplam 160 sorudan oluşacak.

ÖDÜLLER

Ülke genelinde yapılacak olan deneme sınavıda dereceye giren öğrencilere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından çeşitli ödüller verilecek. Deneme sınavında ilk 50 giren öğrencilere verilecek ödüller ise şu şekilde belirlendi;
1.’ye: Oculus 2 VR Gözlük
2.’ye: Apple Watch + Tablet Bilgisayar
3.’ye: Tablet Bilgisayar
İlk 50’ye: ODAK2023 Anlayarak Hızlı Okuma Yazılımı Hediye

"Kardeşlerimizin Akademik Başarısını Önemsiyoruz"

Üniversite hayali kuran her öğrenci için deneme sınavlarının önemli olduğunu ifade eden Karabük Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Burak Kara Karabüklü öğrencileri deneme sınavına katılmaya davet etti. Ahmet Burak Kara açıklamasında; "Karabük eğitim alanında adından söz ettiren bir ilimiz. Bizde istiyoruz ki öğrencilerimizin üniversite hayallarine  katkı da bulunalım. Okullarımızda, etüt merkezlerinde çeşitli deneme sınavlarının yapıldığını biliyoruz. Fakat bu sınavlar genelde ülke genelinde olmadığı için tam o k bilgi düzeyimizi ve eksiklerimizi göremiyoruz. O nedenle bu sınavın önemli olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimiz ücretsiz o k ve sağlıklarını riske atmadan evlerinden deneme sınavına katılım sağlayabilecekler. Ülkü Ocakları O k dereceye giren öğrencilerimize önemli ödüllerde hazırladık. Açıkçası bu güzel ödülleri ilimizde görmeyi çok isterim. Öğrenci kardeşlerimizin akademik başarısını önemsiyoruz. İnşallah hayallerine giden yolda bizde katkı da sağlamış oluruz. Son o k tekrardan tüm öğrenci kardeşlerimizi deneme sınavına davet ediyorum." ifadelerini kullandı.