Safranbolu Kirkille Ortaokulu'nda Zeka Oyunları ve Beceri Atölyesi açıldı. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün katıldığı törenle eğitime açılan atölyenin, gençlerin eğitimine katkı sağlaması hedefleniyor.
Zeka oyunları ve tasarım beceri atölyesi açılış törenine Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş'ün yanı sıra Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Halil Bakkal, Hayırsever Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı temsilcisi Feray Varol Özdeğirmenci, öğrenciler ve öğretmenler katılım sağladı.
Açılış konuşmasına Kirkille Orta Okul Müdürü Yakup Tümen başladı. Tümen; “ Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı katkılarıyla yapılmış olan Zeka Oyunları ve Tasarım Beceri Atölyesi açılışında bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Eğitimde amaç gençlerimizi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetiştirmek, onları en iyi şekilde hayata hazırlamak, gençlerimizi bedensel ve zihinsel o k sağlıklı bir şekilde yetiştirmek, mutlu olacakları meslek sahibi olmalarına yardımcı olmaktır. Bu bağlamda açacağımız bu atölye öğrencilerimizin el becerilerini geliştirme yardımcı olacak birçok etkinliği bünyesinde bulundurmaktadır. Bu bağlamda atölyemizin açılışında katkı sağlayan kıymetli büyüklerimize öğrencilerim ve okulum adına teşekkür ediyorum” dedi.

"Gençlerimizin Geleceğini Hazırlamaya Yardımcı Olacak"

Okul Müdürü Yakup Tümen’in konuşmalarının ardından Hayırsever Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı temsilcisi Feray Varol Özdeğirmenci; “ Eğitim camiası içinden gelen emekli bir öğretmen o k bugün burada gençlerimizin geleceğini hazırlamak için katkı sunacak olan ve Kirkille Ortaokulu’na kazandırmış olduğumuz atölyenin hayırlı olmasını diliyorum." diyerek iyi dileklerde bulundu.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş; “ Hayırsever Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı katkılarıyla Kirkille Ortaokulu’nda öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlayacak, öğrenirken eğlenecekleri bir atölye kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bu bağlamda her daim öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak için birçok projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız ve istişarelerimiz devam ediyor. Ben okulumuzun hizmetine kazandırılan atölyenin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

"Öğrencilerimizin Eğitimine Katkıda Bulunacak Projelere Devam Ediyoruz"

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz yeni eğitim öğretim yılında, öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için yeni projeler geliştirdiklerini şu sözlerle dile getirdi: “ Uzun bir aradan sonra öğrencilerimizle bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Onları özlemiştik. Okulların açılmasıyla birlikte de onların eğitimlerine katkı sağlayacak projeleri bir bir okullarımıza kazandırmaya da devam ediyoruz. Bu bağlamda her zaman çocuklarımızın okumaları gerektiğini, okudukları anlayıp ifade etmeleri gerektiğini her gittiğimiz okulumuzda kendilerine söylüyoruz. Bir diğer husus da koronavirüs ile mücadelede öğrencilerimize aşının önemli olduğu noktasını hatırlatıyor evlerine gittiklerinde ailelerine bu önemli hususu kendilerinin de söylemesi gerektiğini söylüyoruz. Ben Kirkille Ortaokulumuza önemli bir atölyeyi kazandıran Hayırsever Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı’na katkılarından dolayı teşekkür ediyor, okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Kaymakam Türköz’ün konuşmalarının ardından atölye, kurdele kesim töreni ile  öğrencilerin eğitimine açıldı.