Siyasetin 365 gün aktif yaşandığı Yenice'de yaklaşan yerel seçimler gözleri mevcut başkan Zeki Çaylı'ya çevirdi.

31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen mahalli idareler yani yerel seçimlere 6 ay kala artık siyaset kulvarı da ısınmaya başladı. Siyasi partiler bir yandan il ve ilçe kongrelerini hızlı bir şekilde tamamlarken bir yandan da seçimleri nasıl kazanırızı planlamaya başladılar.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı , 2001 yılından itibaren Ak Parti’nin Kurucu ilçe Başkanlığı ve iki dönem de  Ak Parti’den Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştü. Çaylı bu görevini sürdürürken 2018 yılında söylemleri ve açıklamaları nedeniyle partiden ihraç edilmişti.  İhraç sonrası bir süre bağımsız kalan Çaylı daha sonra Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP'ye geçmiş ve 2019 seçimlerinde   MHP'nin adayı olarak belediye seçimlerini kazanmıştı.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin son dönemdeki çıkış ve açıklamaları ise Karabük'te Cumhur İttifakının il ve ilçelerde tek aday ile seçime girmesi şeklinde yorumlanmaya başlandı.  Karabük İl Belediyesi'nin Rafet Vergili ile MHP'den aday gösterilmesi ilçelerde ise başta Safranbolu olmak üzere Ak Parti'den gösterilmesi şekilndeki değerlendirmeler kulislerde sıkça konuşuluyor. 

Bu değerlendirmeler ise bir anda gözleri Zeki Çaylı'ya çevirdi.  Uzun süre bir daha aday olmayacağını artık bırakacağını söyleyen Çaylı MHP'nin Antalya kampı sonrası tekrar aday olmak istediğini açıklamıştı.

Cumhur ittifakının her iki partisinden de belediye başkanı seçilen Çaylı'nın böyle bir senaryonun gerçekleşmesi halinde Ak Parti'den aday olup olmayacağı soru işareti olarak zihinleri kurcalyor. Zira Çaylı geçmişte rahmetli Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile tartışmıştı. Yine Partinin ileri gelenleri ile ilgili ağır eleştirilerde bulunmuştu. Son olarak ise Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ile tartışmıştı. 

Şimdi herkesin konuştuğu, Ak Parti'den aday olur mu? yoksa adaylıktan tamamen çekilir mi? Ya da  zorda kalır ise üçüncü bir  diğer partiden aday olur mu  soruları!