Zonguldak'ta dün akşam meydana gelen heyelanda evleri yıkılarak toprak altında kalan anne ve oğlunu arama kurtarma çalışmaları günün ilk ışıklarıyla yeniden başlamıştı. Çalışmalarda sona gelindi ve toprak altından iki cansız bedene ulaşıldı.

Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda toprak altında kalan kadın ve oğlunun cansız bedenlerine ulaşıldığı belirtildi. 
AFAD'dan yapılan açıklamada, "Zonguldak ilimiz merkez ilçesi Asma Mahallesi'nde iki katlı bir ev heyelan sebebi ile çökmüş, 2 vatandaşımız göçük altında kalmıştır. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır. 

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI’NDAN ÇALIŞMALARA DAİR AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Maalesef ikinci bir heyelan, toprak kayması sonucunda arama kurtarma faaliyetlerine katılan 21 arkadaşımız yaralanmış ve hastanelerimize tedavi amaçlı müracaat etmişlerdir. Bu 21 arkadaşımızın 15'i ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu oldular" açıklamasını yaptı.

İKİNCİ HEYELANDA 21 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Zonguldak’ta meydana gelen heyelan nedeniyle bir evin çöktüğünü, göçük altında kalan iki kişiyi kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan nedeniyle 21 personelin göçük altında kaldığını açıklamıştı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Asma Mahallesi Tulumba mevkiinde dün akşam saat 19.53'te meydana gelen heyelanda, Perihan (70) ve oğlu Sait Çakar'ın (50) bulunduğu ev yıkılarak toprak altında kalmış, olay anında içeride bulunan anne ve oğluna ulaşılamamıştı. Toprak altında kalan 2 kişiden birinin bulunduğu yeri belirleyen ve yoğun bir çalışma başlatan arama kurtarma ekipleri, 2 saat sonra meydana gelen ikinci heyelanda toprak altında kalmıştı.

Yaralanan 21 arama kurtarma görevlisi, yaklaşık 2 saat içerisinde tamamen toprak altından çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Ekipler çıkarıldığı esnada devam eden yağış ve ufak çaplı heyelanlar nedeniyle gece yarısı çalışmalara ara verildi.

Yaklaşık 8 saat süren aranın ardından sabah günün ilk ışıklarıyla birlikte anne ve oğlunu arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı. Sabah erken saatlerde heyelan bölgesinde yapılan incelemede alanın güvenli olduğunun belirlenmesinin ardından başlayan arama kurtarma çalışmalarına, AFAD'ın yanı sıra Zonguldak Belediyesi, jandarma ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekipleri katılıyor.