Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, göreve geldiği günden bu yana yürütülen çalışmalar kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’nün 18 aylık faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Çetinkaya, şehir genelinde altyapıdan üstyapıya, sosyal donatılardan çevre düzenlemelerine kadar gerçekleştirilen yatırımları anlatarak, “Karabük her geçen gün daha modern ve yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşuyor” dedi.

Belediye ekiplerinin 18 aylık dönemde kent genelinde yaptığı çalışmalarla, yollar yenilendi, parklar düzenlendi, sosyal alanlar genişletildi. Altyapı güçlendirilirken, üstyapıda da estetik ve konfor ön plana çıkarıldı.

Bu kapsamda şehir genelinde 101 bin 981 ton asfalt serimi, 3 bin 181 metrekare istinat duvarı, 5 bin 943 metreküp taş duvar ve 32 bin 125 metrekare tretuvar ile saha betonu imalatı tamamlandı. Ayrıca 1.754 metrekare parke, 4.316 metre bordür ve 498 metre merdiven yapımıyla ulaşım güvenliği artırıldı.

Sosyal yaşam alanlarına yönelik olarak ise 140 kamelya, 400 bank ve 450 ormancı masası şehir genelindeki parklara kazandırıldı. Spor ve oyun alanlarında 5 bin 925 metrekare EPDM zemin kaplama ve 7 bin 650 metrekare akrilik saha zemin boyama çalışması yapıldı.

Başkan Çetinkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin her noktasında planlı, sistemli ve kalıcı yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Yol, duvar, saha, park ve sosyal alan düzenlemeleriyle Karabük’ü daha yaşanabilir bir şehir haline getiriyoruz. ‘Şehri imar, gönülleri ihya’ anlayışıyla hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”