2023 seçimleri yaklaşırken Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) çalışmalarına hız verdi. Adım adım 2023, İl İl Anadolu programı kapsamında Karabük'e gelen MHP Milletvekilleri ve MKYK üyeleri Karabüklülerle bir araya geldi. İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz ve Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz'ın konuşma yaptığı programda 2023 seçimleri ve terör vurgusu yapıldı.  MHP’nin başlattığı “Adım Adım 2023, İl İl Anadolu” programı kapsamında Karabük’e gelen MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, MYK Üyeleri ve MDK üyeleri, parti teşkilatı, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. Büyük Kulüpte pazar günü (22.11.2021) saat 10.00'da düzenlenen kahvaltı programı ile bir araya gelen MHP heyeti, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan organizasyonda konuşma yapan MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar terörle ve pandemi nedeni ile ekonomik krizle mücadele eden bir devletin olduğuna dikkat çekti. Kar konuşmasının devamında yaşanan onca saldırı ve sıkıntıya rağmen Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını vurguladı.

"Sizler Rahat Edin, Faizle Uğraşmayın Diye Hükümetimiz Bununla İlgili Kararlar Alıp Uygulamaya Koymaya Çalışıyor"

Programda konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz ise 2023 seçimlerinin ülkemiz için önemli bir viraj olduğunu vurguladı. Yılmaz konuşmasında; "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber 24 Haziran seçimlerinde sizlerin takdiri ile Cumhur İttifakını iktidara getirdiniz. MHP'nin Cumhur İttifak'ında yer alması ile dış kaynaklı ekonomik saldırılar başladı. Ve bu başlayan ekonomik saldırıların sebebini de sizlerde çok yakından takip ediyorsunuz. İbn-i Haldun coğrafya kaderdir der. Bizde bulunduğumuz coğrafya itibari ile Anadolu toprakları, çok kıymetli topraklar olduğu için, üzerimize gelen saldırıları bertaraf etmek için öncelikle terörle mücadele konusunda elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Bu sefer ekonomik saldırılarını başlattılar, onlarla da mücadele etmeye devam ediyoruz. Yaşadığınız sıkıntılıları biliyoruz. Çünkü bizde sizin içinizden geldik. Sırça köşklerimizde oturup viski yudumlayarak sizin adınıza karar vermiyoruz. İnşallah bu ekonomik saldırıları da bertaraf edeceğiz. Ama sizlerde takdir edersiniz ki COVİD-19 dönemi ile beraber çok büyük bir kırılma yaşandı. Sadece Türkiye'de değil bütün dünyada yaşandı. Bizde de enflasyon oranların bir miktar yükselme oldu. Ama sırf sizler rahat edin, yaşamınızı daha rahat sürdürün ve faizle uğraşmayın diye yine hükümetimiz bununla ilgili kararlar alıp uygulamaya koymaya çalışıyor. Bu mücadeleden de Allah'ın izniyle yüzümüzün akıyla çıkacağız. Sizlerin destekleri ile çıkacağız. Önümüzde çok önemli bir kırılma noktası var. 2023 seçimleri." şeklinde konuştu.

"HDP Hain Bir Örgütün Siyasi Kanadıdır"

MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ise, 2023 seçimleri vatana, millete, birlik ve beraberliğe hayırlı olmasını dileyerek, “ Yalnız biliyorsunuz ittifaklar var. Karşıda bir zillet ittifakı var ve HDP oranın başını çekiyor ve orayı organize ediyor maalesef. HDP hain bir örgütün siyasi kanadıdır. HDP’deki o milletvekilleri, PKK’nın militanlarından ve Kandildeki o hain militanlardan hiçbir farkı yoktur, hepsi aynıdır. Çünkü onlar kandilin listesidir. HDP’nin ilçe, il başkanlarını meclis üyelerini ve milletvekillerini kandilin listesi ile seçilmektedir. Bunlar hain bir örgütün siyasi kanadı, dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletini yıkmak isteyen, milletini bölmek isteyen, askerini polisini sırtından vurarak şehit eden bir terör örgütünün uzantısını mecliste barındırmazlar. Onlar oradan gidecek. Genel Başkanımız uzun süredir söylüyor, HDP kapatılsın diye. Bunlar devletten maaş alıyor, devletin verdiği çakarlı araçlarla terörist taşıyorlar. Her türlü vatan hainliği yapıyorlar ve onlar oradan gitmelidir. Selehattin Demirtaş diye bir hain var bunların Eşbaşkanı. Eşbaşkan demek Apo’nun adamı ve onun gibi hainlerdir. Kobani olaylarında taraflarını yandaşlarını sokağa çağırarak, onlarca kişiyi şehit ederek, binlerce aracı ateşe verdiler. O hain şuan cezaevinde. Muhalefetin milletvekilleri ikide bir çıkıp efendim o insan niye içerde tutuluyor, çıkarın diyor. Bizde bir atasözü vardır, “ Haine kim merhamet ediyorsa, vatana ve millete ihanet etmiş olur.’ En az onun kadar hainlerdir” ifadelerine yer verdi. Büyük Kulüpte protokol konuşmalarının ardından MHP Heyeti Karabük ve Safranbolu esnafı ile bir araya geldi. Karabük'te ülkü ocaklarını da ziyaret eden MHP Heyeti burada ülkü ocakları başkanı Ahmet Burak Kara'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. MHP heyeti Safranbolu ziyaretinde Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ı da unutma. Aybüke Yalçın'ın ailesini ziyaret eden heyet Yalçın ailesine teşekkür etti.