Meteoroloji Genel  Müdürlüğü 5 günlük Karabük hava durumu hakkında verilerini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre ilimizde kar yağışı 28 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek.  Bölgemizde ve ilimizi etkili olan kar yağışları özellikle ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kar ve tipi nedeni ile Ankara- İstanbul istikametine ulaşımlar kapanırken trafik ekipleri ise teyakkuz halinde çalışmalarına devam ediyor. Şehir çıkışlarında bulanan jandarma ve trafik ekipleri İstanbul - Ankara istikametine giden sürücüleri durdurarak geri çeviriyor. Bununla beraber Kastamonu - Sinop tarafından İstanbul istikametine otobüsle giden yolcular ise ilimizde bulunan Soğuksu Kredi ve Yurtlar Kurumu binasına yerleştirildi. Yaşanan olumsuz hava koşullarının ardından Karabük Üniversitesi ise bütünleme sınav tarihlerini ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.  Bununla beraber Karabük Valiliği ise yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlardan çığ düşme riskine karşı vatandaşları uyardı.

Karabük'te 5 Günlük Hava Durumu

Karabük'te yaklaşık iki haftadır devam eden kar yağışlarının ardından vatandaşlar Karabük hava durumunu merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu tahmini ise şu şekilde;

24 Ocak Pazartesi

24 Ocak Pazartesi Karabük hava durumu tahminlerine ilimizde 00.00 ile 06.00 kar yağışı bekleniyor. Öğle saatlerine doğru hafif kar yağışları beklenen ilimizde hissedilen en düşük sıcaklık eksi 7 derece olurken en yüksek sıcaklığın ise 0 derece olması tahmin ediliyor. İlimizde akşam saatlerinde ise bulutlu hava bekleniyor.

25 Ocak Salı

Kar yağışları ilimizde Salı günü de devam edecek. Meteoroloji Müdürlüğü'nün tahminlerine göre 25 Ocak Salı günü soğuk bir hava bizi bekliyor. Karabük'te haftanın ikinci günü hissedilmesi beklenen en düşük sıcaklık eksi 9 en yüksek sıcaklık ise eksi 3 derece o k belirlendi.

26 Ocak Çarşamba

Soğuk havalar etkisini Çarşamba günü de devam ettirecek. İzlanda soğukları o k bilinen soğuk hava dalgası ilimizde de hissedilecek. Kar yağışının beklendiği Karabük'te Çarşamba günü beklenen en yüksek sıcaklık eksi 8, en yüksek sıcaklık ise eksi 1 derece olacak.

27 Ocak Perşembe

Soğuk bir haftaya başlayan Karabük'te Perşembe günü de kar yağışı bekleniyor. Bununla beraber soğuk hava dalgasının da devam edeceği ilimizde Perşembe günü en düşük sıcaklık eksi 4 en yüksek sıcaklık ise 0 derece o k tahmin ediliyor.

28 Ocak Cuma

Haftanın son gününde de kar yağışı ilimizde devam ediyor. Yaklaşık 2 haftadır kar yağışlarının etkili olduğu ilimizde Cuma günü kar yağışı ile birlikte soğuk hava da etkili olacak. Cuma günü ilimizde beklenen en düşük sıcaklık eksi 7, en yüksek sıcaklığın ise 1 derece olması tahmin ediliyor.

Sürücü ve Yayalar Buzlanma Tehlikesine Karşı Dikkatli Olmalı

Karabük hava durumu tahminlerine göre ilimiz soğuk ve karlı havaya teslim olacak. Özellikle gece saatlerinde buzlanma riskine karşı sürücü ve yayaların dikkatli olması gerekiyor. Trafiğe çıkan araçların zincir takması ve mutlaka kış lastiği kullanmaları konusunda sürücüler Karabük Valiliği tarafından uyarılıyor.