Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi  22– 28 Kasım tarihleri arasında kutlanan Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
Sağlıklı bir yaşam Ağız ve Diş Sağlığı ile başlar. Bir memleket halkının sağlığı, bir devletin dayandığı bütün mutluluk ve gücün temelidir” diyen Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi mesajında şunları söyledi;
"Bilimsel Diş Hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908’de başlaması nedeniyle ülkemizde her yıl 22 Kasım günü Diş Hekimleri Günü, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise toplum ağız ve diş sağlığı farkındalığını arttırmak, doğru ağız ve diş sağlığı alışkanlıklarını kazandırmak, genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığı konusunda izlenen politikaları değerlendirmek ve mesleki sorun dikkat çekmek amacıyla Ağız ve Diş Sağlığı Haftası o k kutlanmaktadır.
Sağlık; kelime anlamı o k; fiziksel, ruhsal ve sosyal o k tam bir iyilik hali o k ifade edilir. Sağlıklı olma, sağlıklı yaşama vücuttaki tüm organ ve dokuların sağlıklı olması ve sağlıklı bir şekilde idamesinin sağlanması ile mümkündür. Sağlığın insan vücudundaki temelini de ağız ve diş sağlığı oluşturmaktadır. Bireylerde mevcut olan oral ve perioral bölge hastalıkları primer ya da sekonder o k sindirim, solunum ve boşaltım sistemi hastalıklarına, kardiyovasküler hastalık neden olabildiği gibi mevcut olan oral ve perioral bölge hastalıkları, bireylerde var olan birçok hastalığın da belirtisi olabilir.

"Toplumumuzu Ağız ve Diş Sağlığı Konusunda Bilinçlendirmek İçin Eğitim Şarttır"

Ağız ve diş sağlığı problemlerinin ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunları olduğuna vurgu yapan Çebi, "Ülkemizde ki en önemli halk sağlığı sorunları arasında ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemler başta gelmektedir. Ağız ve diş sağlığı da genel sistemik sağlığın, dolayısıyla yaşamsal fonksiyonların ve fiziksel, sosyal, psikolojik, ekonomik yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Toplumumuzu ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek için eğitim şarttır. Eğitime özellikle küçük yaşlarda başlanmalı, ağız ve diş bakımı bireylerde alışkanlık haline getirilmelidir. Bu konuda öğretmenlerimize, anne ve baba ve sağlık kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi o k ilimizde bu tip eğitimlerin öncüsü olmaktayız ve öncü olmaya da devam edeceğiz." dedi.
Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi şunları ekledi:
"Ağız ve diş sağlığı üzerinde özveri ile çalışan tüm saygıdeğer meslektaşlarımın, Diş Hekimlerimizin, Diş Hekimleri Günü’nü ve tüm ağız ve diş sağlığı çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlar çalışmalarında başarılar dilerim."