CHP Ekonomi Masası Karabük ilinde ülkenin sorunlarını gündeme aldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ekonomiyi sıcak parayla şişiren değil, üreterek verimlilikle zenginleştiren bir büyüme stratejisini uygulamak zorundayız." Diye konuştu. CHP Ekonomi Masası Karabük heyeti, Faik Öztrak başkanlığında 8 milletvekilinin katılımıyla Karabük’te iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Karabük'ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Öztrak, Türkiye’nin enflasyonda açık ara şampiyon olduğunu söyledi. Hükümetin ekonomi politikalarına ilişkin eleştirilerde bulunan Öztrak, “turpun büyüğü heybede, daha gelecek olan çok zam var” diye konuştu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

“Rusya-Ukrayna Savaşına Biz hazırlıksız Yakalandık."

Bugün ekonomik o k önemli krizlerden birinin, Rusya-Ukrayna savaşı olduğuna işaret eden Öztrak, savaşa hazırlıksız yakalandığımızı ifade etti. Öztrak, "Şu ana kadar yaşadığımız, gördüğümüz, açıklanan rakamlar, bunların hepsi Rusya-Ukrayna krizinden önce gerçekleşmiş olan rakamlar. Bugün gördüğümüz şu; bugüne kadar izlenen politikalar ekonomimizi iç ve dış gelişmeler karşısında tamamen savunmasız bırakmış vaziyette. Ekonomi gerçekten kötü yönetildi ve Rusya-Ukrayna savaşına biz hazırlıksız yakalandık." diye konuştu. Öztrak, Rusya'nın, 2014'te Kırım'ın ilhakında kendisine uygulanan ambargolardan ders çıkararak ekonomisinin dayanıklılığını artıracak tedbirler aldığını dile getirerek, Türkiye'de ise hükümetin dayanıklılığı artıracak hiçbir önlem almadığını söyledi. İhracatçıların kazandığı rekabet gücünün hızla yıprandığına vurgu yapan Öztrak, Dış açığın rekor kırdığını, Merkez Bankası rezervinin 50 milyar dolar açık verdiğini, enflasyonun artarak son 20 yılın en yüksek seviyesine çıktığını söyledi. Dünyanın enflasyonla boğuştuğunu belirterek, Türkiye'de ise enflasyonun temel sebebinin kötü yönetim olduğunu iddia etti.

Faik Öztrak: "Ülke Yönetilmiyor, Savruluyor!"

Dünyada usul olmadığı halde olağanüstü halde yapılan mevcut sisteme geçildiğini. Bu sistemin 2018 yılından bu yana cepleri boşalttığını söyledi. Ülke yönetilmiyor, savruluyor dedi. Ülkenin sıkıntılardan çıkabilmesi için dört ayaklı bir stratejiye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öztrak, bu stratejiyle ülkeye istikrarı getirebilmenin ve ülkenin önündeki fırsatları değerlendirebilmesinin mümkün olduğunu anlattı. Salgın sürecine de değinen Faik Öztrak, salgın sürecinin çok kötü yönetildiğini iddia ifade ederek “diğer ülkeler bütçeden esnafa hibe verirken, biz hibe vermek yerine borç verdik sonunda ekonomik kriz Türkiye’yi buhrana sürükledi dedi. Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu stratejinin birinci ayağı; ülkede adaleti sağlama, demokrasiyi güçlendirme, can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirlerden oluşuyor. Türkiye, hızla güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeli. Yargı bağımsız hale getirilmeli, millete ve onun meclisine hesap veren bir hükümet olmalı, milleti kucaklayacak tarafsız bir cumhurbaşkanına mutlaka ihtiyacımız var. Milletvekilini millet seçmeli, siyasi ahlak yasasının öncelikle çıkarılması da bu kapsamda. Yine en son 6 partinin birlikte açıkladığı dokümanda yer alan bütün tedbirler var. Ekonomiyi sıcak parayla şişiren değil, üreterek verimlilikle zenginleştiren bir büyüme stratejisini uygulamak zorundayız." Ekonomide yapılması gerekenlere ilişkin önerilerin değerlendirildiği toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.