Sanayi  üretiminde elektrik ve doğalgaz kesintisi Sanayicileri sıkıntıya soktu.  Ülkemizde yaşanan doğalgaz arzında kısıtlama ve enerji sorunu Karabük'e de yansıdı. İran'ın 10 günlük gaz akışını kesmesinden dolayı Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde ve büyük sanayi kuruluşlarında elektrik dağıtımında yüzde 60 oranında kesinti yapılıyor. Yapılan kesintinin ardından özellikle Çelik Sektöründe ciddi zarar edildiği ifade ediliyor. Söz konusu elektrik sıkıntısının ilerleyen günlerde küçük iş yerlerine ve konut yansımasından endişe ediliyor.  Ülke genelinde yaşanan elektrik ve doğalgaz kesintisi Karabük'e de yansıdı. Karabük'te birçok sanayi kuruluşu enerji sorunu nedeniyle üretime ara vermek zorunda kaldı. Özellikle demir çelik sektöründe önemli bölgelerden biri olan ilimizde yaşanan enerji kesintisi yüzünden birçok haddehane ve çelik üreticisi üretimini durdurdu. Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan sanayi kuruluşları çalışmalarını dönüşümlü o k devam ettirmeye çalışırken bazı sanayi kuruluşları ise bilançonun çok ağır olduğunu ve ilerleyen günlerde bunun ekonomiye de yansıyacağını ifade etti. Edinilen bilgiye göre Organize Sanayi Bölgesi'nde doğalgaz ve enerji üretiminde yüzde 40 ile yüzde 60 arasında enerji kısıntısı uygulanıyor.  Bu kapsamda Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Organize Sanayi Bölgesinde enerjide kısıtlama yapılmasına karar verildiği ve firmaların ifade edildi.

"Demir Çelik Sektöründe 500 Bin Ton Üretim Kaybı Var"

Konu ile ilgili Karabük Derin Haber'e özel açıklamalarda bulunan Karabük Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier elektrik ve doğalgaz kesintisinin üretimi olumsuz etkilediğini ifade etti. Mescier açıklamasında; "Karabük'teki haddehanelerin durumu çok kötü değil ama kötü. İlimiz sektör ortalamasından daha iyi. Ama zarar çok büyük. İlimizde elektrik olmadığı için çalışamıyoruz. Ama hiç bir yer çalışmıyor. Toplam sektöre baktığımızda 500 bin ton üretim kaybı var. Enerji tasarrufu nedeni ile çelikhaneler kapatıldı. Büyük tesislerde hiç bir yer çalışmıyor. Maalesef kaybımız çok büyük bu durum ay sonunda rakam da yansıyacak. Ülke genelindeki 500 bin ton üretim kaybı ilimizi de etkiliyor.

"Salı Çarşamba ve Perşembe Günleri Enerji Kısıtlaması Uygulanıyor"

Edinilen bilgelere göre yurt dışı arz kaynaklarında oluşan azalmalar neticesi ile doğalgaz da ayın 20'sinde BOTAŞ ( Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi) firmalardan yüzde 60 yüzde 40 civarında bir kısıntı uygulanmasını ve tasarruf edilmesini istedi. Karabük'teki firmalar alınan kararların ardından alınan tasarruf kararına uyum sağlamaya çalışıyor. Ülkemizde elektrik üretiminde de kullanılan doğal gaz elektrik tüketimine olumsuz etkiledi. Doğalgaz nedeni ile enerji tedarikinde de kısıtlama kararlarının alınması üreticileri olumsuz etkiledi. Elektrik ve doğalgaz kesintisi nedeni Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaların Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri dönüşümlü o k çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Mümkün olduğunca firmaların çalışmalarına devam edebilmesi için gerekli planlamaların yapıldığı öğrenildi. Bununla beraber elektrik ve doğalgaz kesintisi nedeni ile birçok haddenin çalışmalarını durduğu öğrenildi.