Karabük Fen Lisesi ile ilgili bir açıklama da İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş’tan geldi. Nevzat Akbaş Karabük Derin Haber’e yaptığı özel açıklamada Hayırsever iş adamı Recep Özçelik ile görüştüklerini ve konunun bakanlığa aktarıldığını belirtti.  Karabüklü hayırsever iş insanı Recep Özçelik’in Karabük’e ikinci bir fen lisesi yaptırmak istemesi Karabük kamuoyunda gündem oldu. Yerel basına fen lisesi yaptırmak istediğini ifade eden Recep Özçelik’in ardından hatırlanacağı üzere Karabük Valiliği basın açıklaması yapmış ve Recep Özçelik ile görüşüldüğünü ifade ederek konunun Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarıldığı bildirilmişti. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ise Karabük Derin Haber'e yaptığı özel açıklamada Recep Özçelik'in teklifinin çok değerli olduğunu ve konu ilgili ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını vurguladı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"> Nevzat Akbaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Fen Lisesi ile ilgili bir gündem Karabük’te oluştu. Recep Özçelik Amca 87 yaşında. Gerçekten çok değer verdiğimiz, çok sevdiğimiz bir insan. Ben kendisi ile irtibattayım. Zaman zaman konuşuyorum. Bir araya da geliyoruz. Recep Amca ilimizde bir okul yapmak istiyor ve fen lisesi yaptırmak istiyorum diyor. Yapacağımız okulunda Yenişehir bölgesinde veya Bayır Mahalle bölgesinde olmasını istiyor. Bizim açımızdan çok değerli. Bizzat yüz yüze de görüşme imkanımız oldu kendisi ile. Kendisine de anlattım.

"Bizim İlimizde 8 Tane Sorunsuz Yerimiz Var"

Bizim ilimizde 8 tane sorunsuz yerimiz var. Eğitim tesis alanı o k ayrılı. Protokolü yapalım. Yarında kazmayı vuralım diye kendisine söyledim. Bunların 3 tanesi Beşbinevler Mahallesi’nde, ilkokul, ortaokul bir lise yeri. Belen TOKİ Mahallesi’nde yine Anaokulu, Ortaokulu yerimiz var sorunsuz. Beşbinevler Mahallesi Afet evleri bölgesinde bir yerimiz var. Yine Yenişehir’de Mescier  Özel Eğitim Okulumuz’un yanında da yine özel eğitim okulu eğitim tesis alanımız var. Hemen bunları harekete geçirebiliriz diye kendisine söyledim.

"Sayın Bakanımızın Talimatını Bekliyoruz"

Recep Amca diyor ki ben fen lisesi yaptırmak istiyorum. Efendim şu yerde yaptırmak istiyorum. Buda bizim açımızdan çok değerli. Mutlaka bu talebini Recep Amca’nın biz bakanlığa aktarmamız gerekiyordu. Bakanlığa aktardık. Sayın bakanımızın talimatını bekliyoruz. Eğer il merkezine ikinci bir fen lisesi yapımı müsaadesi gelirse tekrar Recep Amca ile görüşeceğiz. Ben kendisine de bu durumu anlattım.  İnşallah neticelendiririz.

"Özel Eğitim Okulu İlkokul ve Orta Okula Acil ihtiyacımız Var"

Tabi bizim istediğimiz şu, ilimizin şuanda ihtiyacı olan okullar, özel eğitim okulları, ilkokul, ortaokul bun çok acil ihtiyacımız var, bazı mahallelerimizde. Bunları yapabilseydik bizim açımızdan daha doğru olurdu. Ama Recep Amca bir fen lisesi yapımını üstlenmek istiyor. Bakanlığımızın talimatını bekleyeceğiz bununla ilgili." Facebook Sayfamızı takip etmek için tıklayınız; https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber