Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Kurban Bayramı’na belediye o k hazır olduklarını ifade ederek Karabüklü vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutladı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı açıklamada Kurban Bayramı’nı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri ve kurbanlarını sağlıklı bir şekilde satın a k kesebilmeleri için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Başkan Vergili önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nda Karabük Belediyesi o k alınan önlem ve düzenlemeleri madde madde açıkladı. Başkan Vergili açıklamasında Kurban Pazarına ve Arefe Günü kabir ziyaretleri için ücretsiz araç kaldırılacağını duyurdu.

Kurbana Pazarına Ulaşım Nasıl Sağlanacak?

  • Mübarek Kurban Bayramı için kurbanlık satışları Yenice yolu üzeri, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanında kurulan Hayvan Pazarında yapılacak olup, başka alanlarda satış yapılmayacak.
  • Kurban satış alanına ulaşım ücretsiz sağlanacak ve araçların kalkış saati ise şu şekilde olacak;
Eski Balık Pazarı Mevkii’nden Kalkış;                  Kurban Pazarından Dönüş Saati 09.00                                                                        10.00 11.00                                                                        12.00 15.00                                                                        14.00 17.00                                                                        16.00 17.15

Kabir Ziyaretlerinde Ulaşım Nasıl Sağlanacak?

Arefe günü vatandaşlarımızın kabir ziyaretleri için de ücretsiz araç tahsis eden Karabük Belediyesi aile kabristanlarına gidecek olan servis araçlarının saatlerini ise şu şekilde belirledi;
  • Eski Balık Pazarı mevkiinden00- 11.00- 13.00- 15.00- 17.00 saatlerinde Öğlebeli Mezarlığı ve 5000 Evler Mezarlığı'na,
  • 00- 12.00- 14.00- 16.00 saatlerinde Karabük Köyü Mezarlığına ücretsiz ring seferi düzenlenecek.
Kurban Bayramının 1. ve 2. Günü Özel Halk Otobüsleri Yarı Fiyatına Çalışacak
  • Vatandaşlarımız 1. ve 2. Bayram günü özel halk otobüslerinden yüzde elli (%50) indirimli yaralanabilecekler.
  • Öte yandan, Karabüklüler bayram alışverişlerinin rahat bir şekilde yapılabilmesi için, Cuma Pazarında köylü pazarı o k kullanılan kapalı alanı 17 - 18 ve 19 Temmuz (Arefe günü) seyyar satıcı tahsis edildi.
  • Gerek bayram öncesi, gerekse bayram süresince zabıta ekipleri gerekli denetimleri yapacak. Vatandaşlarımız İstek ve şikâyetlerini 153 Zabıta, 185 Su Arıza, 0501 078 78 78 - 0501 178 78 78 Whatsapp Hatlarımız ile 444 21 78 numaralı telefonu arayarak veya https://halklailiskiler.karabuk.bel.tr web sitesi üzerinden Karabük Belediyesi Çağrı Merkezine iletebilecek.
 Karabük Belediyesi Hizmetlerine Kurban Bayramı’nda Kesintisiz Devam Edecek
  • Cenaze Hizmetlerinin yanı sıra, itfaiye ve su arızası onarım hizmetleri de bayram süresince aralıksız o k devam edecek. Vatandaşlar su arızası şikâyetlerini 185 Alo Su Arıza hattını arayarak bildirebilecek.
  • Kurban Bayramı’nın birinci ve ikinci günü, isteyen vatandaşlarımız kulak küpe numaralarıyla mezbahaneden sıra a k kurbanlarını Karabük Belediyesi’nin Et Kombinasında ücretsiz o k kestirebilecek.
  • Kurban eti bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız Belediyemiz Çağrı Merkezi'ne (Merkez Belediye Binası 2. Kat) bağışlarını bırakabilecek.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili açıklamalarının sonunda; “Bu vesileyle, Kurban Bayramı’nın Yüce Türk Milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim" dedi.