Karabük Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (TÖMER) bu yıl üçüncüsünü düzenlediği KBÜ Dünya Kupası Turnuvası sona erdi. Karabük Üniversitesinde öğrenim gören ulus rası öğrencilerden oluşan ülke takımlarının mücadele ettiği KBÜ Dünya Kupası Turnuvasının kazananı Çad oldu. 

Karabük Üniversitesi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dünya Kupası Turnuvası'nın kazananı 2019'da olduğu gibi yine Çad oldu. Kültürler arası etkileşimin sağlandığı turnuvalar bu yıl da büyük bir coşkuyla karşılandı. KBÜ Dünya Kupası Turnuvası üniversitenin Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu’nda oynanan üçüncülük ve final maçıyla son buldu.

Toplamda 21 ülkenin katılımıyla başlayan turnuvada 20’ye yakın müsabaka oynandı. Oldukça renkli geçen maçlarda yabancı öğrenciler yeteneklerini sergiledi. Futbolun birleştiriciliğinin ön plana çıktığı turnuva renkli görüntülere sahne oldu.

Üçüncülük maçında Somali ve Senegal karşı karşıya geldi. Mücadelenin normal süresi 2 – 2 sona erdi. Penaltı atışlarında Senegal rakibi Somali’ye 4 – 2 üstünlük sağlayarak maçtan 6 – 4 üstünlükle ayrıldı. Senegal bu sonuçla üçüncülüğe adını yazdıran takım oldu.

Zorlu final maçında Suriye ve Çad karşı karşıya geldi. Çad Suriye’yi 1 – 0 yenerek şampiyon oldu. 60. dakikada gelen golle Çadlı futbolcular ile taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Dünya Kupası Turnuvası 1.'si  Çad,  2.'si Suriye 3.'sü Senegal oldu.