Karabük'te etkili olan kar yağışının ardından Karabüklüler cadde aralarında karın keyfini çıkardı. Bununla beraber Karabük'te kar yağışının ne zamana kadar devam edecek sorusunun cevabı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 

Karabük’te kar yağışı aralıksız devam ediyor. Bazı bölgelerde ulaşımın kapandığı ve okulların tatil edildiği kent genelinde eğlenmek isteyenler kendilerini dışarı atıp karın sevincini yaşadı. Beşbinevler ve Şirinevler Mahallesinde kar yağışının etkisini artırmasıyla sokak akın ederek bir araya gelen çocuğundan yaşlısına caddeleri kayak pistine çevirdi. Geç saatlere kadar poşet, tepsi ve kızakla kaymanın keyfini çıkaran gençler de kar ve buzlanma tehlikesi nedeniyle okulların tatil edilmesini sevinçle karşıladı. Okulların tatil edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Oğuz Kaan Özen, “Kar yerleri hızlı bir şekilde doldurdu. Burada kar pisti yaptık kendi başımıza. Eğleniyoruz ve mutluyuz” dedi.

Bununla beraber vatandaşlar Karabük'te kar yağışları ne zamana kadar merak edecek sorusunun cevabını araştırıyor merak ediyor.

Kar Yağışları Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Kar yağışları bazı vatandaşları mutlu ederken bazı vatandaşları ise zor duruma düşürebiliyor. Özellikle sürücüle ve uzun yola çıkacak vatandaşlarımızın kar yağışlarının ne zamana kadar devam edeceğini merak ediyor. Meteorolojiden yapılan 5 günlük tahminlere göre ilimizde kar yağışı 24 Ocak Pazartesi gününe kadar devam edecek. Meteorolojiden yapılan tahminlere göre 20 Ocak Perşembe günü gece 00.00'dan 03.00'e kadar ilimizde kar yağışı bekleniyor. Sabah 06.00'dan 9.00 sıralarına kadar ise Karabük'te yoğun sis bekleniyor. Yarın sabah saatlerinde etkili olan sisli hava yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakırken kentte beklenen en düşük sıcaklık eksi 3 derece iken en yüksek sıcaklık ise 2 derece olması tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmini şu şekilde;

21 Ocak Cuma

[caption id="attachment_52518" align="alignnone" width="1024"]Karabük'te kar yağışları ne zamana kadar devam edecek Karabük'te kar yağışları ne zamana kadar devam edecek?[/caption]

Karabük'te kar yağışı 21 Ocak Cuma günü de devam edecek. Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre kent genelinde beklenen en düşük sıcaklık eksi 7 derece en yüksek sıcaklığın ise 6 derece olması bekleniyor.

22 Ocak Cumartesi

Karabük'te hafta sonu soğuk ve karlı hava bekleniyor. İlimizde 22 Ocak Cumartesi günü yoğun kar yağışı ile birlikte beklenen hava sıcaklığı ise en düşük 0 derece en yüksek hava sıcaklığı ise 2 derece o k tahmine ediliyor.

23 Ocak Pazar

Karabük'te Pazar günü de kar yağışı devam ediyor. Pazar günü kentte beklenen kar yağışı en düşük hava sıcaklığı eksi 1 derece en yüksek hava sıcaklığı ise 0 derece o k belirlendi.

24 Ocak Pazartesi

Soğuk ve karlı havaya teslim olan ilimizde Pazartesi günü de kar yağışı devam edecek. Kentte beklenen hava sıcaklığı ise en düşün sıcaklık eksi 2 derece en yüksek hava sıcaklığı ise eksi 1 derece o k tahmin ediliyor.