Karabük'te koronavirüs vakaları giderek artıyor. Son günlerde artan vaka sayılarının ardından İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı vatandaşları tedbirlere uyma konusunda uyardı. Karabük’te koronavirüs vakaları giderek artıyor. Özellikle son zamanlarda vatandaşların tedbirlere uyma konusunda gevşek davranması ve havaların soğumaya başlaması ile vakaların daha da artmasından endişe ediliyor. Bununla beraber ilimizde aşılama çalışmaları da devam ediyor. Aşılama haritasında güvenilir iller arasında olmasına rağmen vakaların artış göstermesi ise aşılı vatandaşların koronavirüs tedbirlerine uymamasından kaynaklandığı şeklinde yorumlanıyor.

“Karabük'te Koronavirüs Vaka Sayıları Giderek Artıyor”

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük vaka haritasını paylaşarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “İlimizde de vaka sayısı giderek artıyor. Maalesef can kayıplarımız da devam ediyor. Hepimiz tedbirlere uymalıyız. Aksi takdirde kayıplarımız artmaya devam edecek.” İfadelerine yer verdi.

Kritik Bir Dönemdeyiz”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı paylaşımda; “Bugünkü vaka sayısı 29.338. Yeni can kaybımız 260. Vaka sayılarında 20.000’i kritik eşik kabul ederken, şimdi neredeyse 30.000’e yaklaşmış durumdayız. Sosyal ortamlarda çok dikkatli olun. Maskenizi kullanın. Yaptırmadığınız aşılarınızı mutlaka yaptırın. Kritik bir dönemdeyiz.”