Tüm Türkiye'nin merakla beklediği kabine toplantısı sonuçlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koronavirüsle mücadelede yeni normalleşme kararlarını açıkladı. Bir yıldır hayatımızı olumsuz etkileyen koronavirüsle mücade kapsamında çeşitli önlemler alınmış özellikle Ramazan Ayında tam kapanma sürecine gidilmişti. Tam kapanma sürecinin ardından kafe ve restorant işletmecileri vakaların düşmesinin ardında işletmelerinin bir an önce açılmasını bekliyordu. Özellikle ekonomik bakımdan zor günler geçiren esnaf Haziran ayında normalleşme süreci ile birlikte biraz daha rahatlamak istiyor. Bununla beraber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından kademeli o k normalleşme sürecine geçildiğini ve koronavirüsle mücadelenin devam ettiğinin altını çizdi. Öte yandan Erdoğan, Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri vaka ve vefat sayılarındaki değişime aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirleneceğini ifade etti. İşte yeni normalleşme kapsamında alınan kararlar; Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecek. Bu sınırlama cumartesi 22 ile pazartesi 5 arasında yani pazar gününü tam kapsayacak şekilde uygulanacaktır.

"Restoran Lokanta ve Kafeterya Gibi Yeme İçme Yerleri  Yarından İtibaren Hizmet Verebilecek"

Restoran lokanta kafeterya gibi yeme içme yerleri akşam 21 ile sabah 7 arasında masaya servis yapılabilecek. Bu mekanlarda pazar günleri ise sadece paket servisi yapılacaktır. Kahvehane kafe çay bahçesi, spor salonu gibi işletmeler pazar günü hariç sabah 7 ile akşam 21 saatleri arasında yarından itibaren çalışabilecektir.

"Açık ve Kapalı Alanlarlarda Nikah ve Düğün Törenleri Yapılabilecek"

Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şart uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.

"Üniversiteler 13 Eylül İtibari İle Açılacak"

Üniversiteler 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibari ile başlayacak şekilde yürütülecektir. Spor kulüpleri genel kurullarının haziranın ilk gününden itibaren diğer kuruluşlar da haziranın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilebilecektir. Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması, yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.