Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinin hazırladığı “Sarı Kanarya” adlı yapım, uluslararası alanda önemli bir başarıya ulaştı. Belgeselin yönetmen koltuğunda, bölüm mezunu Melike Kaya yer alıyor. Yapım, festival kapsamında Karabük Üniversitesini temsil edecek.
30 Ekim-15 Kasım 2026 tarihlerinde ABD’nin Massachusetts eyaletindeki Boston kentinde düzenlenecek festivalin yarışma programına seçilen belgesel, 37 yaşındaki Şafak Özdemir’in yaşam öyküsünü anlatıyor. Geçimini Ankara sokaklarında kâğıt toplayarak sağlayan Özdemir’in hayatına odaklanan film, tüm güçlüklerine rağmen hedeflerinden vazgeçmeyen bir insanın mücadelesini ekrana taşıyor. Yapımda, umut ve kararlılığın insan yaşamındaki yeri ön plana çıkarılıyor.
Öğrencilerin Ortak Emeğiyle Hazırlandı
Yönetmenliğini Melike Kaya’nın yaptığı belgeselin yapım ekibinde Zübeyde Okuyan, Yaren Tunçtop, Ayten Oruç, Buse Doruk ve Beyzanur Ergül de yer aldı. Öğrencilerin birlikte yürüttüğü çalışma, üniversitede kazandıkları teorik bilgileri uygulamayla birleştirmeleri açısından da önem taşıyor.
“Sarı Kanarya”, daha önce katıldığı festivallerde de ödüller kazandı. TRT’nin düzenlediği Uluslararası Belgesel Film Festivali’nde ikincilik elde eden yapım, Bozok Film Festivali’nde ise En İyi Belgesel ödülünün sahibi oldu.
Boston Türk Festivali’nde finale yükselen belgesel, uluslararası yarışma seçkisinde yer alarak Karabük Üniversitesi öğrencilerinin sinema alanındaki üretimlerini daha geniş bir izleyici kitlesine ulaştıracak.


