Kardemir Kavşak Projesi ile ilgili gelişmeler devam ediyor. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kardemir Kavşak Projesi'nde yerinde incelemelerde bulunmak üzere yarın Karabük'e geliyor. 

Son zamanlarda Karabük'ün en önemli sorunlarının başında gelen trafik sorunu vatandaşı çileden çıkarıyor. Özellikle mesai saatleri çıkışında ve günün belli saatlerinde kilitlenme noktasına gelen Kardemir Kavşağı'nda zaman zaman kazalarda meydana gelebiliyor. Karabük trafik sorununun çözülmesi için 2019 yerel seçimlerimde belediye başkanı adayı olan merhum Prof. Dr. Burhanettin Uysal Kardemir Kavşak Projesini tanıtmış ve proje aşamasının tamamlandığını duyurmuştu.

Sonraki dönemde süreci yakından takip eden AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş 2020 Eylül ayında Kardemir Kavşak Projesinin yeniden projelendirildiğini ve maliyetinin 64 Milyon TL olacağını açıklamıştı. 

9 Ağustos 2021 tarihinde Karabük basını ile bir araya gelen AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Kardemir Kavşak Projesi ile ilgili son gelişmeleri aktarmış ve Karabük'ün trafik sorunun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulamıştı. 

Daha sonra ki süreçte ise AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Karabük Valisi Fuat Gürel ile birlikte  kavşak projesi için ilgili bakanlıklarla bir araya gelerek projenin hızlandırılması için fikri alışverişinde bulunmuştu.

Kardemir Kavşak Projesi ile ilgili çalışmaları yerinde incelemek isteyen Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın Karabük'e geliyor. Yıllardır yapımına bir türlü başlanamayan Kardemir Kavşak Projesi'nin incelemelerinin ardından sürecin nasıl ilerleyeceği merak ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı  Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Karabük Programı ise şu şekilde;

Karayolları Genel Müdürü de Kardemir Kavşak Projesini Alanında İncelemelerde Bulunmuştu

Karayolları Genel Müdürü Abdullah Uraloğlu 28 Kasım Pazar günü Karabük'e gelerek Kardemir Kavak Projesi bölgesinde incelemelerde bulunmuştu. Karabük Valisi Fuat Güre ve AK Parti Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş Kardemir Kavşak Projesi hakkında Uraloğlu'na bilgiler vermişti.