Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş cuma günü karne alacak öğrencilerine Karabük Derin Haber'den seslendi. Akbaş açıklamasında öğrencilerinin dinlenmesini ve bol bol kitap okumalarını istedi. 21 Ocak Cuma günü öğrenciler ara tatile giriyor. Kar tatili ile birlikte tatile erken başlayan öğrenciler yarın karne heyecanı yaşayacak. 36 Bin 320 öğrencinin karne heyecanı yaşayacağı ilimizde öğrenciler tatile erken başladı. Kar yağışı nedeni ile hafta başından itibaren okullarına gidemeyen öğrenciler yarın karnelerini a k 2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının ilk sezonunu tamamlamış olacak. Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş karne tatili öncesinde öğrencilerine Karabük Derin Haber aracılığı ile seslendi. Pandemi koşullarından yüz yüze eğitim sürecini başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Akbaş öğrencilerin karne tatilinde bol bol dinlenmesini ve kitap okumasını istedi. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Okullarımızda Korona İle İlgili Ciddi Bir Sıkıntı Yok"

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş eğitim sezonun ilk yarısını değerlendirerek karne tatili öncesinde okullarımızda ciddi bir problem olmadığını ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; "5 Eylül 2021 tarihi ile yüz yüze eğitime başladığımızda tabikii bir tedirginliğimiz vardı. Acaba bu yavrularımız bu çocuklarımı bir sıkıntı yaşarlar mı diye. Ama biz okullarımızda tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Okulum temiz belgesi bizim için çok önemliydi. Okullarda her türlü tedbiri aldık. Eğitim öğretim faaliyetlerine devam etti. Geldiğimiz nokta da karne tatili öncesin okullarımızda koronavirüsle ilgili ciddi bir sıkıntının olmadığını ifade etmek istiyorum." dedi.

"Öğrencilerimiz Bol Bol Dinlensinler"

15 Karne tatilinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü o k çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Nevzat Akbaş öğrencilerinin karne tatilinde bol bol dinlenmesini ve kitap okumasını istedi. Akbaş Karabük Derin Haber'e yaptığı açıklamasının devamında; "15 Karne tatilinde bir defa şunu istiyoruz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz 5 aylık yoğun bir dönem yaşadılar. 15 gün çocuklarımız yavrularımız artı öğretmenlerimiz dinlensinler. 15 gün sonra çocuklarımız yavrularımız tekrar okullarımıza bekleyeceğiz. Ama öncesinde şunu ifade edeyim dinlenme derken mutlaka kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Öğrencilerimizin kitap okumalarını çok önemsiyoruz. İl o k akademik başarıda çok iyi yerdeyiz. Onun dışında sosyal kültürel faaliyetlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. İnşallah 15 tatil dönüşünde de çocuklarımıza yavrularımıza hem akademik başarı noktasında hem de sosyal, kültürel sportif anlamda da yeni çalışmalarımız olacak. İnşallah Karabük'ün eğitim çıtasını daha da ileriye taşımayı götürmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.