Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Dr. Hüseyin Avni Aksoy TBMM’de bir konuşma yaptı.

Hüseyin Avni Aksoy’un konuşması diğer milletvekilleri tarafından alkışla karşılandı. Konuşmasında genel o k Kuvayi Milliye ruhundan bahseden Aksoy birlik ve beraberlik mesajı verdi. Avni Aksoy memleket için ittifak yapılması gerektiğini vurgulayarak Kuvayi Milliye ruhu hala dimdik ayakta dedi.

Parti içinde ki Atatürk ve ordu tartışmalarına da değinen Aksoy bu tartışmaları milletin vicdanına bıraktığını söyledi.

“Türk’ün Türk’ten Başka Dostu Yoktur”

CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy konuşmasının ilk bölümünde Atatürk’ten bahsederek Türk’ün Türk’ten başka dostu olmayacağının altını çizdi.

 Aksoy konuşmasının ilk bölümünde “Atatürk'ü konuşmak için söz almış bulunmaktayım. Günümüz dünyasında sevenimiz çoktur ancak Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle korunan resmî dilimiz Türkçedir. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Farklı dillerde eğitim millî gücümüzü zayıflatır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk "Türk milleti demek, Türk dili demektir. Türk dili, Türk milletinin kalbidir, zihnidir." demiştir. Dil, bir milletin iskeletidir, tüm organlar onun sayesinde bir arada var olur, yaşar, varlığını sağlıklı bir şekilde devam ettirir. Bugün bizler Bilge Kağan'ın Orhun Yazıtları'nda Türk halkına seslenişini bu kutlu dilimiz sayesinde biliyoruz.” Dedi.

“Ulu Önderimize “Atatürk” İmtina Demekten Edenleri Türk Milletinin Takdirlerine Bırakıyorum”

Konuşmasının devamında Kuvayi Milliye ve Cumhuriyet dönemi süreçlerini anlayan Hüseyin Avni Aksoy Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını şükranla andığını söyledi. Hüseyin Avni Aksoy konuşmasının devamında parti içiresindeki tartışma da değindi.

Hüseyin Avni Aksoy;  “Ulu Önder'imize "Atatürk" demekten imtina edenleri bu onurlu kürsüden Türk milletinin takdirlerine bırakıyorum.

Tüm yüz yıl önce, emperyalistlerin dayattığı Sevr paçavralarını kabul etmeyip Lozan'ı kabul ettiren Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim." dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, yine küresel sermayenin yani emperyalistlerin dayatmalarıyla karşı karşıyadır. Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan ve gök vatan semalarımızda bu küresel güçlere ve yerli iş birlikçilerine karşı "Ya istiklal, ya ölüm." diyerek kanımızın son damlasına kadar Kuvayımilliye ruhuyla karşı çıkacağız.” dedi

“Milli Ordumuza Dil Uzatanları da Türk Milletine Havale Ediyorum”

Hüseyin Avni Aksoy, geçtiğimiz günlerde bir TV programında CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın satılmış ordu söylemlerini de TBMM kürsüsünden üstü kapalı o k eleştirdi.

Milli ordumuza minnettar olduğunu ifade eden Aksoy; “14 Temmuzda bu kürsüden Türk'ün şanlı bayrağı bir gün mutlaka Karabağ'da dalgalanacaktır demiştim. (CHP, AK PARTİ, MHP, İYİ PARTİ sıralarından alkışlar) Şükürler olsun ki bayrağımız bugün orada dalgalanmaktadır. Doğu Akdeniz'de, Suriye ve Kuzey Irak'ta, Atatürk'ün "Türk kapısı" dediği Nahçıvan'da, Karabağ ve Azerbaycan'da üstün başarılar ve zaferler kazanan millî ordumuza dil uzatanları da Türk milletine havale ediyorum.” şeklinde konuştu.

  " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">