Mülteci sorunu ile ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ufuk Yaşar, sorunun yanlış uygulanan dış politikalardan kaynaklandığını ileri sürdü. Mülteci sorununun, sorumluları olmadıklarını ifade eden Yaşar “Bu sorunun müsebbibi biz olmasakta bir şekilde çözmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.” Dedi. Bir dizi ziyaret ve program için geçtiğimiz günlerde ilimize gelen DEVA Partisi Yönetim Kurulu üyesi Ali Ufuk Yaşar Karabük Derin Haber’e konuk o k mülteci sorunu hakkında önemli"> açıklamalarda bulundu. Mülteci sorununun sorumlusu o k iktidarı gösteren Ali Ufuk Yaşar, mülteci sorununun yanlış uygulanan dış politikadan kaynaklandığını belirtti.

“Göçmenler Geçmişe Kıyasla Günümüzde Sorun O k Duruyor”

Göçmen sorunun geçmişe kıyasla ülkemizde sorun o k görüldüğünü ifade eden Ali Ufuk Yaşar, DEVA Partisi iktidarında politikalarının mülteci sorununu çözmek amacında olacağını belirtti. Ali Ufuk Yaşar; “Aslında biraz geriye gidip baktığımızda bu ülkeye geçmişte de Balkanlar’dan göçmenler geldi. Hiçte sorun o k bahsedilmedi. Şimdi açıkçası buna baktığımızda oralardan gelen insanların bizim çalışma hayatı içerisinde birçok kalifikasyonu olan insanlar o k çok kıymetli katkılar sundular. Şimdi aslında sorun olan her halde Suriyeliler ve ondan sonrası itibari ile Afganlılar diye bakılıyor. Halkımızın görmüş olduğu bu sorun geçmişte sorun olmadığını kıyasla baktığımızda evet sorun o k karşımızda duruyor.

“Mülteci Sorununun Sorumlusu Değiliz”

Ama bunun dış politika yönüyle değerlendirilmesi gerekiyor. Yani resmin tamamına baktığımızda o insanların buraya niye geldiğini, ne amaçlı getirildiğini veya yönlendirildiğini sorgulamak lazım. DEVA Partisi o k biz bunu sorguluyoruz. Bunun müsebbibi değiliz. Bu politikaları izleyen 20 yıldır bu politikalar içerisinde aslında geldiğimiz noktada bu sebep sonuç ilişkisine baktığımızda sonuçları yaşanan durumun müsebbibi değiliz. Dolayısı ile mutlaka bu konu ile alakalı karşılıklı o k ülkelerin bir araya gelip bu çözümü birlikte bulması gerekir. DEVA Partisi’nin de bu yönlü açıklamaları geçmişten bugüne kadar sayın genel başkanımız marifetiyle de yapılıyor. Bunu sorun o k görüyoruz. Bu sorunun müsebbibi olmasak da bir şekilde çözmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz.” Şeklinde konuştu. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">