LGS sınavında karabük'te 5 öğrenci birinci oldu. Türkiye genelinde dereceye giren öğrenci sayısı 193 iken birinci olanların arasındaki 5 öğrenci ilimizden çıktı. Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş LGS sınavında birinci olan öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllendirdi.  Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü binası toplantı salonunda gerçekleşen programda, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi; Akademik başarıda ülke genelinde adından söz ettiren Karabük  LGS (Liselere Geçiş Sınavı)'de 5 tane şampiyon çıkarmayı başardı. LGS'de başarılı olan öğrenciler başarılarının sırlarını ve hedeflerini Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile paylaştı. Burada açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü o k öğrencilerin başarılı olmaları için gerekli olan tüm çalışmaları gerçekkleştirdiklerini vurguladı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

 LGS Sınavında Birinci Olan 193 Öğrenciden 5'i Karabük'ten

Nevzat Akbaş açıklamasında; "Bugün burada Karabük tarihinde belki ilk defa olan bir haber söyleyeceğim. Karabük akademik başarıda her sene iyi fakat bu sene Türkiye'de 5 öğrencimiz LGS sınavında 500 puan a k full yaptı. Tam puan a k birinci olan 5 öğrencimizi tebrik ediyorum. Her birine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bugün burada bazı rakamları paylaşmak istiyorum. LGS sınavında birinci olan 193 öğrenciden 5 öğrencinin ilimizden olması Karabük açısından çok değerli ve önemlidir. Nüfusa ve öğrenci sayısına baktığımızda bu durumun çok anlamlı olduğunu biliyorum. Türkiye'de 193 öğrenci ilimizde 5 öğrenci hiç hata yapmadan  birinci oldu.

"Yüzdelik Dilime Bakıldığında Karabük İl'inin Sıralaması Çok İyi"

Katıldığım toplantılarda Karabük Üniversitesi çok iyi bir yerde.Bizler kendi içimizde her yılın değerlendirmesini yaptığımızda sistematik o k başarılarımızın arttığını hep ifade ettik. Arkadaşlarımız sabahtan beri çalışıyorlar kitlesel başarıda da Türkiye yüzdelik dilimini incelediğimizde Karabük İl'inin sıralamasının çok iyi bir yerde olduğunu söylemek istiyorum.Tabi biz bu süreçte neler yaptık oda önemli özellikle salgın sürecinde öğretmenlerimiz uzaktan eğitim sistemini çok iyi idare etti. Öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.

"Kitap Okuma Projeleri Çok Etkili Oldu"

Destekleme yetiştirme kurslarından faydalandılar. Yeni nesil soruları ile öğretmenlerimiz yeni nesil soruları hazırlama noktasında her biri eğitim aldı. İl Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özen'in destekleri ile yardımcı kaynak kitapları dağıttık. Bakanlığımızdan bize söylenen altını çiziyorum Yeni nesil soruları bizim gönderdiğimiz kaynaklardan çıkacak çocuklarımız buna çalışsınlar dedi. Eğitim ailesi o k buna çok değer veriyoruz. Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in bakamliktan ne yazı geliyorsa tereddüt etmeden hayata geçiriyoruz kitap okuma projeleri etkili oldu..Kitap okuma projesi var sayın bakanımızın destekleri ile ilimiz genelinde kütüphanesiz okul kalmad.ı Çocuklarımız bu kütüphanelrden de faydanlandılar. 3 yıldan beri Karabük'te yürüttüğümüz projenin amacı; çocuklarımızın sosyal, sportif, sanatsal konuda alternatif olsun diye. Gençler fiziksel o k gelişirken zihinsel o k sınavlarda başarılı olurken ruhsal dünyalarınında gelişmesini istediğimizden dolayı 3 yıldan beri yürüttüğümüz projede şuanda çok iyi bir yerdeyiz. 2021 yılında Türkiye Avrupa dünya derecesinde 7 iken 2022 yılında 12 tane oldu. İlimize destek veren Bakanımız Mahmut Özen'e .Bakan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanı Rafet Vergi'liye, ilçelerdeki kaymakam özellikle de basın mensuplarına teşekkür etmek istiyorum. Saygılarımı sunuyorum. ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından LGS sınavında birinci olan 5 öğrenciye hediyelerini veren İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş öğrenci ve aieleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.