Karabük Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan Filyos  Vadi Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Karabük Derin Haber Canlı Yayınına konuk olan başarılı iş insanı ve Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan Filyon Vadi Projesinin 50 yıllık hayali olduğunu ifade etti. Filyos Limanı’ın Batı Karadeniz havzasının parlayan bir yıldızı o k değerlendiren Baylan geçmişte bu projeyi her fırsatta dile getirdiklerini hatırlattı. Filyos Projesinin çok boyutlu bir proje olduğunun altını çizen Baylan devletin aldığı karar destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

“Pişmiş Aşa Su Katmanın Bir Anlamı Yok”

Projenin 2023 yılında biteceğini söyleyen Baylan; “Kimin yaptığı önemli değil. Filyos Limanı’nı ben kullanabilecek miyim? Kullanacağım. En büyük hinterlandı olan Karabük. Yeni fabrikalar kurulacak. Bir milyon 300 bin metre kare yere talip olduk. Ben Işık Çelik o k 300 dönüm yere talibim. Filyos KARDEMİR için Karabük halkı için önemli. O yapmış bu yapmış. Buna vermiş ona vermiş. Artık bu saatten sonra muhalefet olmanın, dedikodu yapmanın pişmiş aşa su katmanını bir anlamı yok. “ dedi. Filyos Projesi’nin Karadeniz Ereğli açıklarında bulunan doğal rezervi ile yeni bir boyut kazandığını ifade eden Pehlivan Baylan bölgenin yeni yatırımlar alabileceğine dikkat çekti.

“Demirçelik Fabrikaları Suyun Başı”

Deneyimli İş İnsanı Pehlivan Baylan Filyos Liman projesi ile Demirçelik Fabrikalarının ürünlerini satarken kar elde edeceklerini ifade etti. Baylan Filyos Liman projesi ile Karabük’ün daha da gelişeceğini belirtti. Haddeciler Derneği Başkanı Baylan; "Bazen görüyorum siyasiler Karabük’te sanayi küçülür mü oraya kayar mı diye düşünüyor. Çok samimi söylüyorum Karabük daha büyür. Filyos’ta büyür ama Karabük daha büyür. Demir Çelik fabrikaları bu işin, suyun başı. Biz suyun başındayız. Burası aynı bir liman kenti gibi olacak. Demir yolu olduğu için olacak. Olmasa da 60 km yol. Çokta fazla mesafe değil." şeklinde konuştu.

“Filyos Projesine Hazır Olmamız Lazım”

Ulaşım konusunda önemli sıkıntıların olmadığını ifade eden Baylan; “Sayın milletvekillerimiz ne desek önümüze düşüp koşuyorlar. Burada Karabüklüler, biz sivil toplum örgütleri bize düşen görev talepte bulunmak. Karabük’ün şuanda en önemli noktası çevre yolu. Çevreyolunu yapmamız lazım. Filyos’a çift yönlü duble yolu yapmamız lazım. Oraya hazır olmamız lazım. Milletvekilleri bu konuda samimiler. Çalışıyorlar. Bizde on yardımcı olmamız lazım. “ dedi.