Safran üreticileri Karabük Valisi Fuat Gürel ile bir araya geldi. Safran üreticilerinin sorunları ve taleplerinin görüşülmesi amacıyla Safranbolu Kaymakamlığı tarafından Tarihi Çarşı’da organize edilen toplantıda safran üreticileri sorunlarını dile getirdi. Programa Karabük Valisi Fuat Gürel Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Elif Köse katıldı. Bununla beraber toplantıda Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Safranbolu İlçe Emniyet Müdürü Bülent Yeşilyurt, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Emrah Aydın, İlçe Orman İşletme Müdürü Sema Altunay, İlçe Tarım ve Orman Müdür V. Mehmet Emre, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı ve İş İnsanı Şefik Yılmaz Dizdar ile safran üreticileri yer aldı.

“Safran Turizmi Canlandırıyor”

Karabük Valisi Fuat Gürel, üreticilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyerek, safranın ilçede sadece bir tarım ürünü olmadığını, turizmi de canlandırdığını söyledi. Safranın ilçeye adını verdiğine dikkat çeken Vali Gürel, safran üretimini her yıl artıracaklarını kaydederken, üreticilere de emeklerinden dolayı teşekkür etti. Program sonunda safran üretimine yaptıkları önemli katkılardan dolayı Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ve Belediye Başkanı Elif Köse ile safran üreticilerine teşekkür belgesi takdim edildi.

“Verimli Bir Toplantı Olduğunu Düşünüyorum”

Programın ardından bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Sayın Valimize ilçemize ve safrana verdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Kaymakamımız Sayın Mehmet Türköz'e de, safran üretimi yaparak ilçemizin tanıtımı ve safran bitkisinin gelecek nesillere aktarılmasına verdiğimiz katkıdan dolayı tarafıma lâyık gördüğü teşekkür belgesi için teşekkür ediyorum. Safranı tıpkı geçmiş yıllarda olduğu gibi hep birilikte lâyık olduğu yüksek seviyelere yeniden getireceğimizden şüphem yok.” diye konuştu.