Elif Köse Fen Lisesi için Safranbolu'da her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu duyurdu. Karabük'e hayırsever iş insanı Recep Özçelik tarafından yapılması istenen fen lisesi ile ilgili bir açıklamada Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'den geldi.  Başkan Köse açıklamasında, Safranbolu o k fen lisesine talip olduklarını ifade etti.  
Son günlerde ilimizin gündeminde olan Fen Lisesi ile ilgili bir açıklamada Elif Köse'den geldi. Hatırlanacağı üzere hayırsever iş insanı Recep Özçelik Karabük'e ikinci bir fen lisesi yaptırmak istemiş ve konu yerel basının gündemine taşınmıştı. Recep Özçelik'in teklifini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Karabük Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş Recep Özçelik'in talep ettiği yerlerde uygun arsa olmadığını belirtmişti.  Bununla beraber mevzuata aykırı olması ve Karabük'ün öncelikle özel eğitim okulu, ilkokul ve ortaokula ihtiyacı olduğu açıklanmıştı. Yapılan açıklamaların üzerine Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez'in ardından Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'de ilimize yapılması planlanan Fen Lisesi'ne talip olduklarını duyurdu.
Elif Köse'nin ardından Safranbolu Fen Lisesi olasılığı da Karabük kamuoyunda tartışılmaya başladı.
Safranbolu Fen Lisesi için hazır olduklarını duyuran Elif Köse açıklamasında şu ifadeleri kullandı,
"Son günlerde Karabük’te gündeme gelen, Hayırsever İş İnsanı Recep Özçelik tarafından yapılması düşünülen 2. fen lisesinin mevzuat engeline takılmasıyla yöneldiğimiz mesele hakkında neler yapabileceğimizi değerlendirdik.
Mevzuata göre; Karabük’te fen lisesi mevcut olduğu için ikincisinin yapılması mümkün görünmemektedir. Ancak 2. fen lisesinin ilçelerden birine yapılabilmesi söz konusu olabilir. Bunun örnekleri de en yakınımızda, Kastamonu ili Tosya ve Taşköprü ilçelerinde mevcuttur."

"Safranbolu Fen Lisesi İçin Gereken Fedakarlığı Yapmaya Hazırız"

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük'e yapılması tartışılan ikinci fen lisesinin, gereken izinlerin alınmasının ardından Safranbolu'ya yapılması için gereken arsayı temin edeceklerini duyurdu. Başkan Köse açıklamasının devamında belediye o k hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını şu sözlerle dile getirdi:
"Emsaline bakıldığında, Bakanlığın özel izni ile Karabük’ün ilçelerinden birine ildeki 2. fen lisesi inşa edilebilmektedir. Safranbolu ilçesi o k ilimize yapılacak 2. fen lisesine talip olduğumuzu belirtmek isterim.
İlimiz Milletvekillerinin, Milli Eğitim Bakanlığımızdan gereken özel izni almaları durumunda Hayırsever İş İnsanı Sayın Recep Özçelik’i memnun edebilecek bir arsayı, Safranbolu Kaymakamlığımızla iş birliği yaparak üretebileceğimizi ve Safranbolu Belediyesi o k hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı kamuoyuna duyurmak isteriz.
İlimiz için böyle hayırlı bir işe niyetlendiğinden ötürü, Hayırsever İş İnsanı Recep Özçelik'e ayrıca teşekkür ederim."