Bazı Medya organlarında SAFTİD tarafından servis edilen ‘Safranbolu Turizmi bu yıl 600 bin dolar kaybetti’ başlıklı haberler ile ilgili Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası açıklama yaptı.

TSO Üyelerimiz ve hep birlikte yaşadığımız kültür ve turizm şehrimizin adına gerçekleri açıklamak zorunda kaldı.

TSO’DAN ‘SAFRANBOLU TURİZMİ’ HAKKINDA AÇIKLAMA

Çıkan haberlerle ilgili TSO’dan basın açıklaması yaptı. Yaptığı duyuruda TSO Doğru bilinen yanlışı düzeltti;

2019 yılında başlayıp bütün dünyayı olumsuz etkileyen ve yaklaşık iki yıl süren Pandemiden dolayı turizm ve ticaret tüm dünyada olduğu gibi bölgemize de olumsuz etkileri olmuştur. Bölgemiz turizmi her türlü olumsuz etkiye rağmen dimdik ayakta durup kendini geliştirmeye devam etmektedir.

2024 yılında daha parlak bir turizm destinasyonu geçireceğimizi ön görüyoruz. Safranbolu Kaymakamımız ile yaptığımız istişarede de bu sene itibari ile yabancı turist sayısında yüzde 300, yerli ve yabancı turist sayısında ise ortalama artışı yüzde 200 civarında olmuştur. Bir tek bu veri dahi Safranbolu’muz da turizmin ivme alarak daha iyi bir noktaya gittiğini göstermekte iken bu konunun göz ardı edilerek hangi maksat ve nedenle olduğu anlaşılmayacak şekilde Safranbolu turizmin imajını olumsuz gösteren hatta yatırımcıları tedirgin edebilecek bir açıklamayı amacı turizm geliştirme ve destekleme olan bir derneğin basın yoluyla tüm dünyanın görebileceği şekilde gerçek dışı bilgi paylaşması Safranbolu turizmi açısından kabul edilebilir değildir.

Ayrıca bu derneğin üye sayısı açısından Safranbolu’muz da ki yüzlerce Turizm İşletmecisini temsil etmediği aşikardır. Derneğin var oluş sebebi ile ilgili bir yorum yapmamakla birlikte Safranbolu turizmini en iyi seviyelere taşımak adına Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak geliştirdiğimiz projelerle de katkı sağlayamaya devam edeceğiz.

Bu Derneğe tavsiyemiz, Safranbolu turizmi ve turizm işletmecilerini olumsuz etkileyecek paylaşımlara dikkat etmeleri ve ayrıca paydaşları ile görüşerek olası olumsuzlukları ilimiz ve ilçemizde sürekli yapılan turizm tanıtım toplantılarında paylaşarak aksaklıkların ve olumsuzlukların giderilmesi adına çaba sarf etmeleridir.

Şehrini seven değerli basın mensuplarına ricamız da Google indeksleme verilerinde ve arama motorlarında Safranbolu yazıldığında an itibari ile ilk sıralarda çıkacak ve Safranbolu’muzu gezip görmek isteyen turistlerimizi olumsuz yönde etkileyecek mevzu bahis haberi sitelerinden kaldırmalarıdır.