Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz Başkanlığında İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı Yapıldı.
Kurumsal birliğin sağlanması, çalışmaların gözden geçirilmesi, kurumların koordineli çalışması için gereken tedbirlerin alınması ve vatandaş yönelik gerekli uygulamaların düzenlenmesi konuları ele alındı.
Toplantıya Kaymakam Refiki Sezai Demirci ,Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve Safranbolu’daki tüm kurum amirleri katılım sağladı. Yapılan çalışmaların vatandaş ve çözüm odaklı olması amacıyla çeşitli konularda talimatlar verildi. Kurumların işleyişi ile ilgili kurum müdürlerinden bilgiler alındı.
Kamu Kurumlarının asıl görevinin vatandaş hızlı, etkili ve nazik bir şekilde hizmet sunmak olduğuna vurgulayan Kaymakam Türköz ;”Yapılan hizmetlerin asıl amacı, vatandaşların ihtiyaçlarının yerinde ve zamanında giderilmesi ve Safranbolu’yu daha yaşanılır bir kent yapmaktır” dedi.

Toplantı da korona virüs önlemleri görüşüldü

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri ise şöyle ; ”Tüm dünyada etkisini devam ettiren korona virüs salgını ile mücadelenin tüm kurumlar bazında etkin bir şekilde devam ettirilmesi. Salgını önleyecek/bitirecek tedbirlerin Genelgeler ve hıfzıssıhha kararları doğrultusunda alınarak, takibinin yapılması, İlçedeki kolluk kuvvetleri başta tüm personelin uygulamalarda vatandaş karşı dikkatli ve nazik olmaları. Tüm kamu görevlilerinin mesai saatlerine (giriş ve çıkış) riayet etmesi; kamu araçlarının kullanılması, kurum amirleri tarafından gerekli denetimlerin yapılması ve mesai saatlerine uyulmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi; etkin, verimli, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen ve şeffaf bir kamu yönetimi anlayışının oluşturulması.
Kamu görevlilerinin iletişime açık ve anlayışlı olması. Kamu hizmetlerine erişimin sağlanması hususunda vatandaş yardımcı olunması, yaşlı, dezavantajlı ve engelli vatandaşlarımızın yapmış olduğu başvurularda her türlü kolaylığın sağlanarak, en kısa sürede hizmet verilmesi, ancak görevi suistimale yer verecek davranışlardan da kaçınılması. Kamu harcamalarının ilgili mevzuat çerçevesinde yapı k tasarruf tedbirlerine uyulması. Gereksiz alım ve harcama yapılmaması, kamu kurumlarının elektrik ve su sarfiyatının önüne geçmek üzere gerekli tedbirlerin alınması. Sosyal ve kültürel alanlarda kurumalar arası ortak proje çalışması yürütülmesi, eksiklikler konusunda gerekli çalışmalar yapı k koordinasyonun sağlanması. Ve yatırımlar hakkında bilgi istenildiğinde gecikmeye mahal vermeden Makama gerekli bilgilendirilmenin yapılması.
Toplantı sonrası tüm Kurum Amirlerine teşekkür eden Kaymakam Türköz, “Safranbolu ve Safranbolulu vatandaşlarımız için var gücümüzle çalışacağız ve projeler üreteceğiz ” dedi.