Safranbolu, UNESCO tarafından kabul edilişinin 29. yılını kutluyor. Kutlama münasebeti nedeniyle Safranbolu Belediyesi, özel etkinlik düzenleyecek.

Safranbolu Belediyesi 16 ve 17 Aralık tarihlerinde konferanstan, sergiye, panelden konsere birçok etkinlikle Safranbolu’nun UNESCO’ya dahil edilişinin 29. yılını tüm vatandaşlarla birlikte kutlamaya hazırlanıyor.

ETKİNLİK LEYLA DİZDAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

UNESCO’nun 29 yıl önce Dünya Miras Listesi’ne aldığı Safranbolu, kültürünü, tarihini ve doğasını korumaya, Dünya’nın en iyi korunan ilk 20 kentinden biri unvanını taşımaya devam ediyor.

Tarihi konaklar, Cinci Han, İncekaya Su Kemeri, Güneş Saati, İzzet Mehmet Paşa Camisi gibi korunması gereken 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125 adetini bünyesinde barından Safranbolu her yıl 1.5 milyon turiste de ev sahipliği yapıyor.  Safranbolu, 17 Aralık 1994 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kent ölçeğinde girmeyi başardı.

İLBER ORTAYLI KONFERANS VERECEK

Safranbolu Belediyesi’nin daveti ile Prof. Dr. İlber Ortaylı 16 Aralık saat 19.00’da Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde konferans verecek. 17 Aralık’ta ise 3 farklı etkinlik Safranbolu halkını bekliyor olacak.

Saatler 14’ü gösterdiğinde Kültürel Miras Derneği tarafından hazırlanan Safranbolu’da Zaman, Mekan ve İnsan konulu sergi sanatseverlerle buluşacak. Aynı gün saat 15’te Dilek Alp’in moderatörlüğünde Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Özlem Karakul UNESCO konulu panel ile vatandaşlara seslenecek. Günün sonunda Grup 3 Hisar konseri ise kulakların pasını silecek.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, 16-17 Aralık tarihlerinde Safranbolu’nun UNESCO’ya dahil edilişinin 29. yılı anısına Safranbolu Belediyesi tarafından organize edilen etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.