Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili internet haberciliği ve yerel medya ile ilgili önemli açıklamalar da bulundu. Özellikle Karabük’te son dönemlerde tartışma konusu olan interaktif habercilik hakkında açıklamalar da bulunan Rafet Vergili sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınlar ve videolu paylaşımların doğal karşılanması gerektiğini ifade etti. Medya da çok sesliliğin tartışılmayacak bir konu olduğunu ifade eden Başkan Rafet Vergili; “Eğer basın özgürlüğü çerçevesinde basın mensupları arkadaşlarımızın basın ahlak ilkelerine uygun bir şekilde hizmet ediyorlarsa, basını gerçekten uyarı insanları bilgilendirme noktasında kullandıkları zaman çok seslilik mükemmel bir şey. Son zamanlar da internet üzerinden medya mensupları arkadaşlarımız bunları da farklı amaçlarla kullanıyorlarsa gazetecilik ilke ve ahlaklarına uymayarak hareket ediyorlarsa oda çok yanlış bir şey.” şeklinde konuştu.

 “Şu anda ki Çağımızda En Geçerli Mesleklerden Biri İnternet Gazeteciliği”

Başkan Vergili, medya mensubu bir bilgiyi en iyi şekilde irdeleyip okuyucularına veya takipçilerine sunması gerektiğine dikkat çekti. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Bunlar tek başına ferdi de çalışabilir ama basın değerlerin uygun bir çalışma yapacaklar. Takipçilerini çok güzel bilgilendirecekler. Belirli bir konuyu da kendine seçmiş olabilir. Burada bir hizmet sunacak. İnsan bir bilgi aktarımı yapacak. Gündem aktarımı yapacak. Uyarı nitelikte olacak. Ama bazen arkadaşlarımız farklı amaçlarla kullanıyor. Farklı amaçlarla kullandıkları zamanda medya mensuplarında bir kişi, iki kişi de olsa bir şehri de bir itibar kaybına uğratıyor. Bu arkadaşlarımıza da ne olduğuna bakmadan ne irdelediğine dikkat etmeden Karabük’te saygın kuruluşları bile bun reklam bile verebiliyor.  Ben verilmesin demiyorum. Herkes verebilir. Hep beraber destekleyelim. İlla görsel basın olacak değil. İlla yazılı basın olacak değil. Şu anda ki çağımızda en fazla geçerli mesleklerden birisi internet gazeteciliği. Ama bunların da çok iyi ayrımı yapılması lazım. İtibar zedelenmesinin önüne geçilmesi lazım.” Dedi.

“Yapılan Yayınlardan Ücret Almanızdan Daha Doğal Bir Şey Yok”

Facebook üzerinden yapılan yayınların doğal olduğunun altını çizen Başkan Rafet Vergili, “Yapılan yayınlardan ücret almanızdan daha doğal bir şey yok. Çünkü siz bir hizmet sunuyorsunuz. Hizmet vermeye gayret gösteriyorsunuz. Bunlarla ilgili reklamda alsanız, bunlarla ilgili bir gelir bile kaydetmiş olsanız hiçbir problem yok. Ama dediğim gibi farklı amaçlarla kullanıldığı zaman, insanları rencide etmek, insanları karalamak insanları küçük düşürmek gibi programları olan gazetecilere de benim buradan tavsiyem bunları bırakmaları. Yoksa bir yemek konusunda bile bir kişi internet gazeteciliği yapabilir. Yöresel olaylarla ilgili internet gazeteciliği yapabilir.” şeklinde konuştu.   " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">