Vergi borcu yapılandırma programı kapsamında ilk taksitlerin ödenmesi için son tarih 1 Kasım. Karabük Defterdarı Osman Koçaş vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına yönelik düzenlenen 7326 sayılı Kanun'dan yararlanan mükelleflerin ilk taksitlerini 1 Kasım 2021 tarihine kadar yatırmaları gerektiğini vurguladı.  Karabük Defterdarı Osman Koçaş Karabük Derin Haber'e yaptığı özel açıklamada 7326 sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu'ndan yararlanan mükelleflere önemli uyarılarda bulundu. Yapılandırmadan yararlanmak için ilk iki taksitin ödenmesi gerektiğinin altını çizen Koçaş, ilk taksitin en geç 1 Kasım 2021 tarihinde ödenmesi gerektiğini hatırlattı. İkinci taksitin ertelenmediğine dikkat çeken Osman Koçaş ikinci taksitin son ödeme tarihinin ise 30 Kasımda olduğu belirtti. Karabük Defterdarı Osman Koçaş mükelleflerin taksit tarihlerini kaçırmaması gerektiğine vurgu yaptı. Karabüklülerin yapılandırma yasasına yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Koçaş; "Bu yapılandırma yasasından yararlanmanın vazgeçilmez koşulu ilk iki taksitlerinin süresinde yatırılması. Mükelleflerimiz yapılandırmaya başvurmuş ama süresinde bu ilk iki taksitleri yatırmadıkları taktirde bu imkandan yararlanmamış oluyorlar. İlk taksitin ödemesi süresi 1 Kasım 2021 tarihinde son bulmakta. Diğer bir önemli nokta mükelleflerimiz şunu zannediyorlar; ikinci taksitlerin de süresinin ertelendiğini sanıyorlar. Öyle bir düzenleme yok. Sadece bu erteleme ile birinci taksitler bir ay ertelenmiştir."  ifadelerini kullandı. " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Karabük'te Mükellefler 232 Milyonluk Yapılandırma Yaptı"

Karabük'te yapılandırma yasasından yararlanan mükellefler hakkında da özel açıklamalarda bulunan Karabük Defterdarı Osman Koçaş Karabüklülerin yapılandırma yasasına yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Karabük'te yaklaşık o k 392 milyon vergi alacağının olduğunu belirten Koçaş yapılandırma ile 232 milyon civarında borcun ödeneceğini söyledi. Karabük Defterdarı Osman Koçaş 11 bin 814 kişinin borcunu yapılandırmak için başvuruda bulunduğunu 4 bin 600 kişinin başvurusu sırasında peşin ödeme yaptığını söyledi. Osman Koçaş yaptığı özel açıklamalarda; "Benim mükelleflerimin yüzde 60'ı bu yasadan yararlanmak için başvurmuş. Yapılandırmaya başvuran mükelleflerimizin de yüzde 60'lık kesimi peşin ödemeyi tercih etmiş. Buda güzel bir oran. Başvuru sırasında yaklaşık 4 bin 600 kişi de başvuru esnasında bu paraları ödemiş. Buda sevindirici bir olay. Biraz önce söylediğim gibi esas olan ilk iki taksitlerin süresinde yatırılması.  İlk iki taksiti ödemek zorunlu. Daha sonra da yine yasa gereği her mükellefin iki taksit ihlal etme imkanları var.

"Vergilerin Zamanında Ödenmesi Bu Vatana En Büyük Hizmettir"

Konuşmasının son bölümünde vergilerin zamanından ödenmesinin önemini vurgulayan Karabük Defterdarı Osman Koçaş, tüm Karabüklülerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını tebrik etti. Osman Koçaş; Milletimizin yoğun bir teveccühü ile Cumhuriyet Bayramı kutlanacaktır. Mükelleflerimizin şunu bilmesi gerekir ki bu bayramların, bayram gibi kutlanabilmesi için cephede sınır hatlarında, ülke güvenliğinde çalışan Mehmetçiğin, askerimizin, polisimizin mücadele edebilmesi için vergilerini zamanında vermeleri, gönüllü uyum içerisinde ödevlerini yerine getirmeleri gerekir. Mükelleflerimiz açısından vergilerini zamanında düzgün bir şekilde ödemeleri de bu vatan için en büyük hizmettir. Ben bütün milletimizin, bütün halkımızın Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum." şeklinde"> konuştu.