Deva Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, Karabük İl Genel Meclisi toplantısında gündeme gelen makam aracı tartışmaları ve mülakat kadın adayların çağırılmamış olması ile ilgili  açıklamalarda bulunarak İl Genel Meclisi'ne tepki gösterdi. Başkan Yusuf Aydın özellikle mülakatlarda kadın adayların çağrılmaması iddiasını eleştirerek  DEVA Partisi o k gerekirse süreci yargıya taşıyacaklarını söyledi.  İl Başkanı Yusuf Aydın, geçtiğimiz günlerde Karabük İl Genel Meclisi'nde gündeme gelen makam aracı tartışması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Aydın konuyu 'israf' o k nitelendirdi. DEVA Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın İl Genel Meclisi ile ilgili açıklamasında; “Ülkemiz zor durumda biliyorsunuz ülkemizde bir çok yatırım şu an yapılamıyor. Hastane yatırımı, kavşak yatırımı, biliyorsunuz kadastro binası, Eskipazar’da hastane birçok yatırım yapılamazken parasızlıktan, araç alımı hakikaten çok komik. Buna ihtiyacımız yok bizim. Bakın bugün ben üniversite mahallesinden geçtim. Oradaki üst geçitlerden geçtim öğrenciler yolda yürüyemiyorlar yani oradaki üst geçitlerin bir an önce yürüyen merdivene asansöre ihtiyacı var. Özellikle söylüyorum Balıklarkayası’ndaki üst geçidin ve 100. Yılı üniversiteye bağlayan üst geçidin mutlaka ve mutlaka asansörü ve yürüyen merdiveni olması lazım. Buradan elli bin kişi geçiyor. Elli bin insan üniversiteye geçiyor.  Yapılması gerekirse bunun yapılması gerekiyor. Kesinlikle israf.Çok önemli işlerimiz varken araç alımı hakikaten günümüzde gereksiz bir harcama olur.” " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

"Yaşanan Olaya İnsan Haklarına Aykırı"

Karabük İl Özel İdaresinde iki inşaat mühendisi, bir mimar ve bir şehir plancısı alımı için yapılan mülakata başvuru yapan kadın adayların çağırılmamış olmasını da değerlendiren Aydın konuyla ilgili sert açıklamalarda bulundu. Başkan Aydın açıklamasında “ Bununla ilgili bugün bize mimar arkadaşımız başvuru yaptı. Böyle bir durum olduğunu kendisinin il özel idaresine başvurusunun olduğunu, İl Özel İdaresine gittiğinde mülakatı gördüğünü söyledi. Kendisinin niye alınmadığını sorduğunda bayanların alınmayacağını duyduğunu söyledi. Günümüzde eşitliğe aykırı, insan haklarına aykırı, her şeye aykırı. Bugün konuşmamız çok komik bir durum.” dedi.

“GEREKİRSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Yapılan ayrımcılık ile ilgili hukuki süreci başlatacaklarını dile getiren Başkan Aydın şunları ">söyledi. “Ben bunun bir soruşturma geçireceğini düşünüyorum. Partimizden hukukçu arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Gerekirse suç duyurusunda bulunacağız. Bununla ilgili yasal ne varsa, elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bunun bilinmesini istiyorum. Günümüzde sadece erkeklerin egemen olduğu bir toplum mu yaratmaya çalışıyoruz? Ne yapmaya çalışıyoruz? Buradaki amaç nedir ben bunu anlamış değilim. Siyasette evet torpil var. Liyakate önem verilmiyor. Bunu biliyoruz ama bununda bir prosedüre bağlandığı bir takım şeyler oluyordu ama şu an aleni o k kadınları sözlü sınava almamak bu tamamen ayrımcılık. Bunun adına ne derseniz bu bir rezillik.