Eflani doğalgaz hayali kurarken KARGAZ'dan ilçeye kötü haber geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç Karabük Valiliği'ne ilçeye doğalgazın gelmesi için talepte bulunduğunu ve KARGAZ'dan olumsuz cevap aldığını açıkladı. 
Eskipazar ve geçtiğimiz günlerde Yenice'ye doğalgaz verilmesinin planlanmasının ardından Eflanili vatandaşlarda bu imkandan yararlanmak istiyor. Özellikle geçtiğimiz günlerde Yenice'ye doğalgaz getirilmesinin müjdelenmesinin ardından Eflani vatandaşlar kendilerine verilen sözünde tutulmasını istiyor. CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır ve Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç'ın sürekli gündeme Eflani doğalgaz sorunu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet Aytaç Eflani'ye doğalgaz getirilmesi için Karabük Valiliği'ne dilekçe verdiğini ve KARGAZ' dan olumsuz cevap aldığını açıkladı. Aytaç valilikten aldığı resmi açıklamayı sosyal medya hesabında paylaşarak AK Parti Karabük teşkilatına ve AK Parti hükümetine ağır eleştirilerde bulunarak "Ne oldu verilen sözler?" ifadelerini kullandı.

"Doğalgaz Sözü Bir Başka Bahara Mı Yoksa Bir Başka Seçime Mi Kaldı?"

Karabük Valiliğinden gelen resmi yazıda "Karabük İli Eflani İlçesinin gaz arzına ilişkin herhangi bir planımız bulunamamaktadır" cümlesi dikkat çekti.
Valilikten gelen cevabın ardından Ahmet Aytaç ise şu ifadeleri kullandı;
Eflani için verilen birçok söz vardı. Bu sözler için de Orman İşletme Müdürlüğü kurulması, Eflani Karaevli Karayolunun Asfaltlanması, Eflani için taşımalı depolamalı Doğalgaz Eflani Merkeze getirilmeli vb. Konular vardı. istişare toplantıları algı yapılmamalı. Partiler görüşünü bildirir. Her istişare toplantısında Eflani'ye mutlaka bir yatırım geliyor. Ama sonuç yok hep lafta kalmamalıdır. ilçemiz için CHP ilçe teşkilatı o k hizmet yapana yardımcı olmak görevimizdir. Doğalgaz Konusunda Genel Müdürlüğün yazısı olumsuz. Resmi yazı CHP gönderilen yazılı açıklamaya göre Eflani Yatırım Programında yok. Sonuç o k Doğalgaz Yatırımı da diğer yatırımlar gibi Başka bir Bahara, başka bir Seçime yada başka bir İstişare Toplantısına mı kaldı? Sevgili hemşerilerim Eflani halkı her şeyin en güzeline layık söz Eflani halkında yatırım ve hizmet almak sizlerin de hakkı". KARGAZ'dan Gelen Yazılı Açıklama ise Şu Şekilde; [caption id="attachment_58862" align="alignnone" width="526"]KARGAZ Ahmet Aytaç'ın doğalgaz talebine gelen cevap yazısı.[/caption]