Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili partisinin Safranbolu teşkilatındaki devir-teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. İç siyasetten dış politikaya, belediyelerin ekonomik durumundan Cumhur İttifakı üyesi partilerin ilişkilerine kadar birçok konuyu değerlendirdi. Parti Teşkilatının başarısına da değinen Vergili; “Eğer bizim hiçbir beklentimiz yoksa, sizden hiçbir talebimiz yoksa, sizde hiçbir talebe cevap vermeyecek değilsiniz anlamına gelmez. Bazı şeyleri çok iyi düşünmeniz lazım. Milliyetçi Hareket Partisinin başarısı, 2023 yılında sizin başarılı olmanızı sağlayacak. Eğer biz başarılı olursak bu sizin başarılı olmanızı sağlar” dedi.

İktidarın Kaderini MHP Belirleyecek

Cumhur İttifakı ortağı Ak Parti’ye de mesajlar veren Vergili sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Partimiz mevcut hükümete Türkiye’nin bekası, devletin devamı için mücadele etsinler anlayışıyla hiçbir karşılık beklemeksizin destek vermekte. Şu ana kadar hiçbir MHP’linin de iktidardan menfaati olmamış. Bizim Genel Merkezimiz gidip iktidardan hiçbir şey istemez. Ama iktidarın şunu çok iyi hesap etmesi lazım. 2023 yılında tekrardan bir başkan seçimi olacak. Bu güne kadar yapılan seçimlerde iktidarın kaderini belirleyen MHP olmuştur. 2023 senesinde de iktidarın kaderini belirleyecek olan yine MHP’dir. Eğer bizim hiçbir beklentimiz yoksa, sizden hiçbir talebimiz yoksa, sizde hiçbir talebe cevap vermeyecek değilsiniz anlamına gelmez. Bazı şeyleri çok iyi düşünmeniz lazım. MHP'nin başarısı 2023 yılında sizin başarılı olmanızı sağlayacak. Eğer biz başarılı olursak bu sizin başarılı olmanızı sağlar. Üzerimize ne kadar oyun oynanırsa oynansın. Ne kadar bölüp parçalamaya çalışılırsa çalışılsın MHP 2023 yılında yine hükümetin kaderini belirleyecek. Bizden ayrılanların hiçbiri de 2023 senesinde barajı geçemeyecek.

"2023 Senesinde Bu Sahada Yine Beraber Çalışacağız"

Vergili, konuşmasında küçük belediyelerin büyük ekonomik sıkıntılar yaşadığını ve hükümetin Ak Partili küçük belediyelere 1’er milyon yardım yaptığını da söyledi. Ayrıca hükümetin MHP’li belediyeleri de göz ardı etmemesi gerektiğini belirterek; "Bugün İhsangazi Belediye Başkanı ziyaretime geldi. Bizim Eskipazar gibi, Yortanpazarı gibi ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele veren küçük bir kasabanın belediye başkanı. Arkadaşlarımız büyük sıkıntılar içerisinde başarılı olmaya çalışıyorlar. Bu başarı 2023’de iktidarın başarısı olur." ifadelerini kullandı. " width="832" height="465" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">