Karabük'te cami sayısı belli oldu. Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk il genelinde bulunan cami sayıları ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bullundu. Yılmaztürk'ün açıklamalarına göre ilimize 2021 yılında iki cami daha yapıldı.  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ve il müftülüklerinin ödenekleri kamuoyunda tartışılan konuların başında yer alıyor. Bazı vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinin gereğinden fazla olduğunu ifade ederken bazı vatandaşlar ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesinin yeterli olduğunu ve hatta dinimizin başarılı bir şekilde anlatılabilmesi için daha fazla ödenek ayrılması gerektiğini belirtiyor. Bununla beraber özellikle il müftülüklerinin ne gibi hizmetler yaptığı kamuoyu tarafından sıklıkla tartışılan konuların başında geliyor. Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, kurum ziyaretlerine devam eden Karabük Valisi Fuat Gürel'e 2021 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sunumunda Karabük'te bulunan cami sayısı hakkında bilgi veren Yılmaztürk ilimizde 2021 yılında 972 cami olduğunu belirtti. 2020 yılında 970 cami olan ilimizde 2021 yılında cami sayısı 2 artmış oldu. Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk vatandaşlarımıza usulüne uygun o k, Kur’an-ı Kerim ve anlamı,  İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak esaslarını, namaz sureleri ve dualarını ezberletip, uygulamalı o k öğretmek amacıyla açılan kuran kurslarında toplam 100 öğretici ile bin 730 kursiyerin yer aldığını ifade etti.

Kuran Kurslarında Binlerce Öğrenci Eğitim Alıyor

Eğitim hizmetleri hakkında da bilgiler veren Yılmaztürk, 4-6 yaş grubu Kur'an Kurslarımızda Karabük il genelinde 36 kursta 44 öğreticinin görev yaptığını bu kurslarda 639 öğrencinin eğitim aldığını belirtti. 8 adet Hafızlık Eğitim Kursu bulunduğunu, kurs 212 öğrencinin devam ettiğini yine bu kurslarda 21 öğreticinin bulunduğunu kaydeden Yılmaztürk, Çevrimiçi Kur’an Kurslarına devam ettiklerini,  8 Kurs ve 8 öğreticinin 87 öğrenciye çevrimiçi o k hafızlık eğitimi aldığı söyledi. Camilerde açılan Kur’an Kurslarında 14 öğreticinin toplam 216 öğrenciye kurs verildiğini ifade eden Yılmaztürk, Yaz Kur’an Kurslarına ise 908 öğreticinin katıldığını 8 Bin 730 kişinin kurslardan faydalandığını kaydetti.

"Kudüs Tur Organizasyonları Başlatıldı"

Covid-19 tedbirlerine bağlı o k 2021 yılında Hac ve Umre ziyaretlerinin gerçekleştirilemediğini kaydeden Yılmaztürk, 2021 Kasım ayından itibaren Kudüs Turları Organizasyonu başlatılmış olup, kayıtların alınmasına devam edildiğini sözlerine ekledi. Gençliğe Değer Projesi hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Yılmaztürk, proje kapsamında 7 bin 322 gence ulaşıldığını, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik o k seminer konferans ve söyleyişiler düzenlediklerini ifade etti.

"Karabük İl Müftülüğü Tarafından 85 Nikah Kıyıldı"

“Alo 190 Dini Soruları Cevapla Hattı” kurduklarını, vatandaşlarımızdan gelen soruları mesai saati içerisinde cevapladıklarını kaydeden Yılmaztürk, 2021 yılında İl Müftülüğünce 40, İlçe Müftülüklerince 45 nikâh kıyıldığını, yeni evlenecek çiftlere ise “Evliliğe İlk Adım” Seminerleri düzenlediklerini kaydetti. 2021 yılında 2442 kişinin online o k vekaletle kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyen Yılmaztürk, 189 hisseli 27 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirilerek Müftülük personeli ile dağıtımının gerçekleştirildiğini kaydetti.

2021 Yılı İçerisinde 967 Bin 52 TL Yardım Gerçekleştirildi

İdlib’te savaş mağduru aileler için inşa edilen briket ev desteğine 86 Bin ₺ bağışlandığını ve 14 ev yapıldığını, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden 13 öğrenciye ise tablet desteğinin sağlandığını ifade eden Yılmaztürk, Afrika ülkelerinden Zimbabve’de 186 Bin ₺ harcama yaparak bir su kuyusu açıldığını, Kastamonu ve ilçelerinde yaşanan sel felaketinde afetzedelerin yaraların sarılması için bir tır insani yardım malzemesinin bölgeye gönderildiği kaydeden Yılmaztürk, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri ile yardıma muhtaç ailelere 49 Bin 290 ₺ nakdi ve gıda yardımı yaptıklarını, 2021 yılı içerisinde 967 Bin 52 ₺ yardım gerçekleştirildiğini belirtti.

"Halkımızın Yüce Dinimizi Öğrenmesi Hayatımızda Önemli Yer Tutmaktadır"

İl Müftülüğümüzün ilimiz genelindeki cami ve Kur’an Kurslarının vatandaşlarımızın hizmetine açık tutulması ve bu mekânlarda halkımıza doğru dini bilgi aktarılması için görev yaptığını ifade eden Vali Gürel, “Halkımızın yüce dinimizi en iyi  şekilde öğrenmesi ve uygulaması sosyal hayatımızda çok önemli yer tutmaktadır. Ben yaptıkları çalışmalardan dolayı İl Müftümüz başta olmak üzere Din görevlilerimize ve Türk Diyanet Vakfı çalışanlarına teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” dedi.