Karabük Yenice'de yağış sonrası ev ve iş yerleri su altında kaldı. Etkili olan kuvvetli yağış sonrası derelerin taşması sonucu ev ve işyerleri sular altında kaldı. Ibrıcak mevkiinde de karayolu ulaşıma kapandı. Yenice ilçesinde etkili olan yağışlar derelerin debisini yükseltti. Taşan dereler nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla iş yerlerine giren suları tahliye etmeye çalıştı. Vali Fuat Gürel de Yenice ilçesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Ibrıcak mevkiinde derenin taşması nedeniyle karayolu sular altında kaldı. Ulaşıma kapatılan yol nedeniyle trafik alternatif güzergahlardan sağlandı. Yenice'de derenin taşması sonucu sular beraberinde çöpleri de getirdi.

Yenice'de Yoğun Yağış Sonrası Esnaf Dükkanını Kurtarmak İçin Seferber Oldu

Dükkanına taşan nehirden su gelmesin diye tedbir alan esnaf Ersoy Acar, “Dere yatağında su taşkını sebebiyle yollarımız sular altında kaldı. Biz de önlem o k bariyer kurduk. Artık çok yükselirse fayda edeceğini düşünmüyoruz ama kendi çabamızla önlemler alıyoruz. Ana caddelerde kalan dükkanlar sular altında kaldı. Bizim olduğumuz bölgede henüz bir şey yok ama birazdan gelir diye düşünüyorum yağmur bu şekilde devam ederse” dedi.

“4 Ton Kömür Ve 3 Ton Odunum Vardı Hepsi Sele Kapıldı Gitti”

Oluşan taşkın sonrasında eşyalarını ve kömür ile odunlarını kaybeden mahalle sakini, “Çok su geldiği için kesinlikle engel olamadık, demirler yıkılınca su yön değiştirdi. Bizim eve girdi eşyalarımızı çıkarttık dışarı bir şekilde bekliyoruz bitmesini bu durumun. 4 ton kömür ve 3 ton odunum vardı hepsi sele kapıldı gitti, yakalayabildiğimiz yakaladık” diye konuştu. Öte yandan herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına ilçe merkezinde elektrikler kesildi. Yarın da gün boyu sağanağın devam etmesi bekleniyor. İlçenin normale dönmesi için çalışmalar sürüyor.