Kar ve tipi nedeni ile ulaşıma kapanan Gerede Ankara otoban ve D 100 Devlet yolu ile Gerede İstanbul D 100 Devlet yolu yapılan çalışmaların sonucunda kontrollü o k trafiğe açıldı. Gece saatlerinde yolda mahsur kalan öğrenci ve yolcular ise dinlenme tesislerinde karşılaştıkları fahiş fiyat tepki gösterdi.  İlimizde ve bölgemizde devam eden olumsuz hava koşulları özellikle yolda kalan vatandaşları zor duruma düşürdü. Dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar ve tipi nedeni ile Gere Ankara otoban yolu ile Gerede İstanbul güzergahında bulunan yollar ulaşıma kapatılmıştı. Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada yolların kontrollü o k ulaşıma açıldığı ifade edildi. Valilik'ten yapılan açıklamada; "Gerede Ankara otoban ve D 100 Devlet yolu ile Gerede İstanbul D 100 Devlet Yolu ile Gerede - Bolu İstanbul Devlet yolu yapılan çalışma sonrası kontrollü o k açılmıştır. Bu iki yola gidecek araçlarda kış lastiği, zincir, çekme halatı, takoz gibi şartlarını taşıyan ekipmanların bulunması halinde geçiş izni verilecektir." ifadelerine yer verildi.

"Dinlenme Tesislerinde Fahiş Fiyatlar İddiası"

Yolda mahsur kalan vatandaşların bir kısmı yurt yerleştirilirken bir kısmı ise dinlenme tesislerinde mahsur kaldı. Bununla beraber dinlenme tesislerinde mahsur kalan vatandaş uygulanan fahiş fiyatlar ise vatandaşların tepkisine neden oldu. İddiaya göre dinlenme tesislerinde mahsur kalan öğrenci ve yolcu peşin fiyat üzerinden akıl almaz fiyatlarla ürünlerin satıldığı ifade edildi. Tesislerde kredi kartı ile hizmet verilmediği ve suyun 20 lira üzerinden satıldığı ileri sürüldü. Dinlenme tesislerinde mahsur kalan yolcu fırsatçılık yaptığını ileri süren Karabük Üniversitesi öğrencisi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bir tabak pilavın 100 liraya bir şişe suyun ise 20 liraya satıldığını ileri sürdü. Dinlenme tesislerinde mahsur kalan öğrenci yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı; "10 saattir yolda esir kaldım. Üstüne sınavlar iptal edildi. Yolların ne zaman açılacağı belli değil. Üstelik tesiste yiyecek kalmadı. Bir tabak pilava insanlar 100 lira para veriyor. Zorluk olunca yanımızda durması gerek esnaf daha da zam koyuyor. Yüzlerce insanı sömürdüler burada. Az önce suya 20 lira para verdim." Karabük Üniversitesi öğrencisinin yaptığı sosyal medya paylaşımının ardından Düzce Belediyesi olayla ilgili araştırma başlattı.

"Öğrenciler Karabük Üniversitesi'ne Tepki Gösterdi"

Bütünleme sınavları için yolda mahsur kalan öğrenciler sınav tarihlerinin ileriye alınmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımda sınavların çevrim içi yapılmasını isteyen öğrenciler gece saatlerinde sınavların ertelenmesine isyan etti. Özellikle bütünleme sınavları için memleketlerine gitmeyen öğrenciler ile yolda mahsur kalan bütünleme sınavı mağdurları Karabük Üniversitesi'ne sosyal medya hesapları üzerinden adeta topa tuttu.    Sosyal Medya Hesabından Tepki Gösteren Bazı Öğrencilerin Tepkileri İse Şu Şekilde Oldu " width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">