İyi Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin düzenlediği basın toplantısında Meral Akşener’in Karabük’e geleceğini söyledi.  İyi Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin Parti binasında İl Yönetimiyle birlikte gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti’nin kurulduğu günden bugüne yaptığı hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Serin açıklamalarının ardından Karabük Basınının sorularını yanıtladı.

“Meral Akşener Karabük’e Geliyor”

İyi Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin partisinin kongre süreçlerine değindi. İl başkanı olduktan sonra yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Serin, “1100 üyemize bayram tebriki gönderdik. Vali ziyareti yaptık. Kaymakam ziyareti yaptık.  Delege ve üyelerle Aladağ’da piknik düzenledik. Beraberliği sağladık. Parti binamızı daha kullanışlı yere taşıdık. Burada çalışmalarımıza merkez ilçe ile devan ediyoruz. İyi parti Karabük’te birinci parti olacak. Başkanımızı ilimize davet ettim. Bir ay içerisinde Meral Akşener’i Karabük’ümüzde göreceğiz.” Dedi.

“Yetkililerden Çözüm Bekliyoruz”

Parti binasında açıklamalarda bulanan Serin konuşmasının ikinci bölümünde Karabük sorunlarına değindi. Karabük’te en önemli problemin hava kirliliği olduğuna dikkat çeken Başkan Erol Serin; “Sağlıkla ilgili olduğu için ön planda tutuyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz.” şeklinde konuşarak özellikle Marzinc ve KARDEMİR’in hava kirliliğinde önemli rol oynadığını söyledi.

“Karabük Göç Verecek”

Teşvik yatırımlarının 3. Bölgeden 2.bölgeye düşürülmesi hakkında açıklamalar da bulunan Başkan Serin mevcut yatırımcıların komşu illere gideceğini iddia etti. Komşu illerde yatırım teşvikinin daha cazip olması nedeniyle Karabük’e yatırım yapılmayacağını belirten Serin Karabük’ün bu süreçte göç vereceğini söyledi. İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin” Teşvik 3 ya da 4. Bölgeye çıkarı k Karabük’e yatırımların yapılması gereklidir” dedi.

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’da Eleştirmişti

Teşvik programının resmi gazetede yayınlanmasının ardından CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır Karabük’ün 2. Bölgeye gerilemesini eleştirmiş, Karabük’e zarar vereceğini iddia etmişti.

“Hastane Yetersiz”

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs ilimizde de etkili olmaya devam ediyor. Özellikle pandemiden sonra hastanelerimiz salgınla savaşta en ön cephede yer alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yetersiz olduğunu söyledi. Pandemi nedeniyle hastanenin daha da yetersiz hale geldiğine vurgu yapan Serin Karabük’e ikinci bir hastanenin yapılması gerektiğini belirtti.  Serin Soğuksu da bulunan yurt binasının hastane yapılması önerisinde bulundu.

“Kentsel Dönüşüme Hız Verilmeli”

Karabük’te yapılan kentsel dönüşümlere değinen Başkan Erol Serin kentsel dönüşümlerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yenice’ye Doğalgazın Ulaşması Gerekmektedir”

Açıklamasının üçüncü bölümünde Karabük İlçeleri’nin sorunlarına değinen Serin Yenice’ye doğalgazın ulaşması gerektiğini ifade etti. Yenice deki sorunların çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunan Başkan Erol Serin, “Yenice ilçemize doğalgazın ulaşması gerekmektedir. Ahşap organize sanayinin kurulması elzem olmuştur. Orman köylülerinin sıkıntılarının giderilmesi gereklidir.” Dedi.

Eskipazar Hastanesi’nin Yeri Uygun Değil”

Yenice’nin ardından Eskipazar’ın problemlerine değinen Serin;” Eskipazar hastanesinin yeri uygun değil. Yeni hastane şu an da kapalı.” Dedi. Öte yandan Hamamlı Bulduk Çay’ının kirliliğine değinen Erol Serin Çayın bir an önce temizlenmesi gerektiğini söyledi. Bulduk Köprüsü’nün yapılması gerektiğini beyan eden Serin Antik Kentin yer altı şehrinin en kısa zamanda turizme kazandırılması gerektiği vurguladı.

Ovacık Sorunları Çok Olan İlçemiz”

Ovacık’ın alt yapı sorununa değinen Erol Serin, “Ovacık sorunları çok olan ilçemiz. Benzinlik yol problemleri çözülmeli. Altyapı internet ulaşım hayvancılık ve tarım geliştirilmeli. Şeklinde konuştu.

Eflani Devlet Desteğinden Yararlanmıyor”

Konuşmasının devamında Eflani’nin devlet desteğinden tam o k yararlanmadığını ifade eden İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin, “Gölet turizminden yararlanmalı. Hayvancılık| ve tarıma katkı sağlanmalı.” Diyerek belediyenin hizmet noktasında daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Safranbolu Esnafına Destek Verilmesi Lazım”

Safranbolu’nun millet ittifakında olduğunu hatırlatan Başkan Erol Serin ittifak ortağı ile görüşmeler halinde olduğunu vurguladı. Pandemi nedeniyle Safranbolu’ya gelen turist oranında azalma olduğunu belirten Serin Safranbolu esnafına destek verilmesi gerektiğini söyledi.

 AKP Pusulasını Sapıttı”

Konuşmasının son bölümünde ülke gündemi ve siyaset gündemi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Erol Serin AK Parti yönetimine ağır eleştirilerde bulundu. AK Parti hükumetinin pusulasını sapıttığını iddia eden Serin, “ 18 yıldır iktidar olan AKP’nin genel duruma baktığımız zaman 2010 yılından sonra AKP pusulasını sapıttı. İşsizlik hat safhada. 3 üniversite mezunundan biri işsiz. Ekonomi çöktü.” Şeklinde konuştu.

“Ayosofya ve Doğalgaz Hikayesi Gündemi Değiştirmedi”

Konuşmasının devamında tek adam rejimini eleştiren İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin “Ayasofya katkı sağlamadı. Karadeniz 8. defa doğalgaz bulduk hikayesi ülke gündemini değiştirmedi. Tek adamlık referandumu maalesef ülkeye bir fayda sağlamamıştır. Cumhur Başkanı Erdoğan’ın ülke uçuşa geçecek, dolar düşecek beyanatları maalesef tersine döndü.” Dedi.

Adalet Olmadan Gelişemeyiz”

İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin ülkenin hukuk sistemine değinerek, “Devletin temeli adalettir. Adalet olmadan gelişemeyiz.” Dedi. Ülke de hukukun olmadığını iddia eden Serin MHP’nin adalete yön verdiğini söyledi. Erol Serin “Adalet çökerse devlet çöker. Hukukun olmadığı yerde yatırım olmaz” dedi. Konuşmasının devamında Kızılay’da gündeme gelen yolsuzluk iddialarına değinen Serin ülkede güven sorununun oluştuğuna dikkat çeken.

“Fireni Boşalan Kamyon Benzetmesi”

Ülkenin fireni boşalan kamyon gibi uçurumdan aşağıya gittiğini ifade eden Başkan Erol Serin ülkenin fabrika ayarlarına geri dönmesi gerektiğini söyledi. Hükumetin değişmesi gerektiğinin altını çizen İYİ Parti İl Başkanı Erol Serin AK Partinin ilk seçimde kaybedeceğini iddia etti.

“Erken Seçime Hazırız”

Partisinin tüm engellemelere rağmen önemli başarı imza attığını ifade eden Başkan Serin İYİ Parti’nin sokak sokak cadde cadde vatandaşlarla beraber olacağını söyledi. Partisinin erken seçime hazır olduğunu iddia eden Erol Serin “İyi parti seçime hazır. İktidar seçime girmek istiyorum derse, biz seçime gideriz dedi. Bu iktidarın erken seçime gideceğini düşünmüyorum.” Şeklinde konuştu.

 Dış Politika da Yalnız Kaldık”

Hükumetin dış politika sürecini de eleştiren İYİ Parti Karabük İl Başkanı Erol Serin Filistin’in Doğu Akdeniz’de ülkemize destek vermediğine dikkat çekti. S 400’lerin hala kurulmadığını da hatırlatan Serin “Dış politika da yalnız kaldık” ifadesine yer vererek dış politikada başarısız olunduğunu iddia etti.